Iuliana Tudor, cel mai sincer interviu: “Dacă alegi să îți încarci sufletul cu emoții negative…” / EXCLUSIV

O mare doamnă a micului ecran, o profesionistă desăvârșită a cuvântului vorbit cu meșteșug și a dialogului șlefuit cu grijă, Iuliana Tudor a fost și va rămâne o imagine emblematică pentru Revista Avantaje.

Iuliana, ce ai fi vrut să faci și n-ai apucat până acum?

Am vrut mereu să învăț tango! Să sar cu parașuta! Visam să conduc un tren de mare viteză! Sau să stau de vorbă cu un pustnic! Și multe altele…

Cum s-a schimbat lumea ta în ultimii ani?

Pandemia m-a făcut mai înțeleaptă, mai atentă la prezent, mai iertătoare, mai atrasă de bucuriile simple ale vieții, mai preocupată de ce înseamnă cu adevărat Să Trăiești și mult mai aproape de ai mei'! E un timp în care valorile spirituale ar trebui să ne conducă mai mult viețile pentru a ne salva sufletul din fața agresivității, individualismului, consumerismului și tehnologizării excesive a lumii! Cred că e timpul să ne întoarcem la ce suntem… Să reînvățăm ce înseamnă să fim Oameni, și, poate cel mai important, să ne educăm cu atenție copiii, pentru a-i salva și pentru a le oferi încă Normalitatea!  

Crezi că viitorul ne va îndepărta definitiv de cuvântul scris pe hârtie? Sau se va transforma într-o alegere elitistă, pentru cei cu adevărat interesați…

Nu cred. Vor exista în continuare oameni care să dorească o carte scrisă pe hârtie și să prețuiască în sine experiența de a parcurge o astfel de carte. Poate că vor fi mai puțini, dar nu vor dispărea în totalitate. Și, revin, depinde și de noi ca părinți, cum le transmitem copiilor și asta: respectul pentru cuvântul scris de mână sau tipărit! Litera scrisă de mână, un mesaj către o persoană dragă rămâne pentru O Viață sau chiar pentru mai multe… Litera editată pe telefon sau calculator e la un click distanță de dispariție! Valoarea cuvântului scris nu se înlocuiește atât de ușor. Asta, pentru cine înțelege acest lucru! E o alegere!

Ce carte ai pe noptieră?

Recitesc Arta Conversației' de Ileana Vulpescu. Acțiunea romanului în sine este simplă, chiar banală, însă mesajele surprinse printre rânduri ne fac să ne punem întrebări asupra propriei vieți… Este o carte pe care o recomand tuturor. E de citit măcar o dată în viață!

Ești o femeie frumoasă iar anii care au trecut ți-au adus și mai multă grație. Astăzi, însă, fumusețea se obține ușor… Ce va face diferența, cu ce vor ieși în evidență femeile?

Eu cred că o femeie este frumoasă, dacă e fericită, dacă e împlinită și e în echilibru cu ea! Evident, e o stare pe care nu o putem trăi zilnic și toată viața. Frumusețea însă cred că ține și de alegerile pe care le facem. Întâi de toate, pentru suflet. O femeie cu inima bună, cu un suflet generos, o femeie care știe să ierte și nu lasă viața să o îngenuncheze, o femeie care știe să dăruiască și să se dăruiască, o femeie care găsește putere și în slăbiciune este în opinia mea o femeie în echilibru. 
Dacă alegi să îți încarci sufletul cu emoții negative și să le lași să te schimbe, atunci asta se va vedea întâi pe chip! Mai ales în ochi! De aceea, cred că frumusețea unei femei se naște întâi în sufletul ei!
Apoi, grija pentru trup este, cel puțin pentru mine, o chestiune de maximă importanță. Am învățat de la mama mea că o femeie trebuie să fie tot timpul curată, îngrijită și să nu iasă niciodată oricum din casă. Oricât de simple sunt hainele pe care le îmbraci, trebuie să fie curate și călcate. Apoi felul în care le porți, atitudinea transformă o simplă rochie într-o poveste atrăgătoare! Părul, machiajul, accesoriile oricât de simple ar fi, sunt alegeri care transformă orice femeie. Nu sunt de acord cu exagerările. Mai puțin înseamnă întotdeauna mai mult'! Și aici includ și intervențiile estetice. Mai ales cele făcute doar de dragul modei sau trendului. Simplitatea, naturalețea, rafinamentul, inteligența, educația, determinarea, dar și vulnerabilitatea sunt cele care vor face diferența, indiferent de timpuri, pentru o Femeie adevărată! 

Ce se întâmplă cu o societate care nu mai e interesată de tradiții, valori și repere culturale?

Nu mai există! E simplu! Când știi cine ești și de unde vii, dar și respecți asta și transmiți copiilor aceste valori, nimeni nu te poate îngenunchea. Identitatea e forța unei națiuni! Dacă ea nu mai este, atunci nici națiunea nu mai este! Fără trecut, nu poți avea niciun viitor! 

Ce sfat ai pentru cititoarele Avantaje care de 27 de ani au rămas fidele, atât revistei dar și ție…

Le doresc să fie sănătoase, să aibă grijă de ele, să-și găsească împlinirea, făcând ce le place, să nu uite că sunt Femei, să iubească tot, să dăruiască și să se dăruiască, să construiască acolo unde sunt o lume mai bună! Aceasta este misiunea femeii: să aducă pace, liniște, echilibru și armonie! 
Vă mulțumesc pentru că Sunteți! 

EXCLUSIV Avantaje: The one and only… ADELINA!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje