Iubite de soare

Gradina ta este scaldata de razele soarelui in cea mai mare parte a zilei? Atunci, impodobeste-o doar cu flori care iubesc lumina si nu vor face "insolatie".

PALARII VESELE FRUMUSETI ORIENTALE
Indragostita de lumina, floarea-soarelui poate creste fara probleme in gradina sau chiar pe terasa, in ghiveci. Nimeni nu poate rezista farmecului ei rustic. Poti sa optezi pentru soiuri pitice sau inalte, cu flori simple sau batute, in culori de la galben-lamaie pana la maro-rosiatic. Floarea-soarelui se simte bine in orice pamant – sarac sau gras, nisipos ori pietros. Ideal este sa-i asiguri un loc cu pamant bogat in substante nutritive, caruia sa nu-i lipseasca umiditatea. Petalele fine ale macului oriental amintesc de hartia creponata. Atunci cand sunt deschise, ele ofera o adevarata sarbatoare de culori, variind de la roz-deschis pana la rosu-caramiziu. Culoarea macului devine mai intensa cand acesta e plantat in pamant fertil.

 

FLORI DE PIATRA DEPENDENTE DE SOARE
Micutele flori de Portulaca grandiflora, in toate culorile curcubeului, au tulpinite lungi, carnoase, care se ramifica si tes un adevarat covor. Acestea se arata in toata splendoarea lor, deschizandu-si petalele doar sub razele soarelui. Provenite din Africa de Sud, gazaniile sunt locatarii ideali ai zonelor insorite din gradina ta. Frunzele argintii si varietatea combinatiilor de culori sunt de mare efect. Florile lor se inchid seara, o data cu apusul soarelui, pentru ca dimineata sa se redeschida. In zilele noroase, cand soarele nu apare pe cer, ele vor ramane inchise. Nu uita ca nu suporta uscaciunea.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina