Îți rozi unghiile? Uite ce să faci pentru a scăpa de acest obicei care îți afectează sănătatea

Rosul unghiilor este un obicei pe care o mulțime de persoane îl au încă din copilărie și de care cu greu pot scăpa, chiar dacă au ajuns la maturitate. În anumite situații, cei care își rod unghiile nici măcar nu conștientizează acest lucru, devenind un gest care apare în special în momentele stresante.

În spatele acestui obicei nesănătos se pot ascunde o mulțime de lucruri, inclusiv o serie de afecțiuni psihologice sau probleme emoționale grave. În termeni medicali, rosul unghiilor este cunoscut sub denumirea de onicofagie, iar această afecțiune poate să apară atât la copii, cât și în rândul adulților. Pentru că în foarte puține dintre cazuri oamenii renunță la acest obicei de la sine, consultul medical este necesar, medicul specialist putând să găsească o soluție pentru tratarea acestei boli.

Îți rozi unghiile? Uite ce să faci pentru a scăpa de acest obicei care îți afectează sănătatea?

Rosul unghiilor poate afecta puternic sănătatea, existând riscul ca germenii existenți la nivelul unghiilor să ajungă în cavitatea bucală și apoi în organism, dând naștere unor boli grave. Pe lângă tratamentul de specialitate, cei care au această problemă pot apela la câteva trucuri pentru a renunța la acest obicei.

1. Manichiura

Folosirea lacului de unghii pentru realizarea manichiurii poate fi un truc care să le ajute pe femei să nu își mai roadă unghiile. Având un gust neplăcut, oja le poate determina pe doamne să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. În plus, în cazul manichiurii cu ojă semipermanentă sau cu gel, eliminarea lacului de unghii poate fi mult mai dificilă, ceea ce ar putea să le facă pe femei să renunțe definitiv la acest obicei, potrivit thesun.co.uk.

2. Unghiile scurte

Este adevărat că unghiile celor care au acest obicei sunt scurte, dar asta se întâmplă după ce au fost roase. Un truc eficient e scurtarea unghiilor imediat ce au crescut, astfel încât să nu existe porțiuni care să poată fi roase.

3. Plasturii

O metodă ușor dusă la extrem, dar care poate funcționa în perioadele foarte stresante. Atunci când simt că nu își pot controla acest obicei, persoanele care au această problemă pot apela la ajutorul plasturilor. Aplicând plasturi în zona unghiei, acestor persoane la va fi mult mai greu să își roadă unghiile.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de important este scrisul de mână pentru buna funcționare a organismului? 4 motive să faci acest lucru mai des

Ce este grăsimea viscerală și de ce îți poate provoca probleme de sănătate?

O nouă bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită în spitale. Cum îi afectează pe pacienți?

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului