Cât de important este scrisul de mână pentru buna funcționare a organismului? 4 motive să faci acest lucru mai des

cât de important este scrisul de mână pentru buna funcționare a organismului

Pe măsură ce tehnologia s-a dezvoltat, scrisul de mână a devenit o activitate practicată tot mai rar, având în vedere că majoritatea persoanelor folosesc dispozitivele electronice pentru a scrie diferite mesaje. Deși tastaturile ne ajută să scriem cu mai multă rapiditate orice text, specialiștii atenționează că scrisul de mână nu ar trebui să lipsească din viața noastră, acesta având un rol important în buna funcționare a organismului.

Majoritatea joburilor presupun petrecerea unui timp îndelungat în fața calculatorului sau laptopului, ceea ce înseamnă că un număr foarte mic de persoane își mai fac timp pentru scrisul de mână. În ceea ce îi privește pe copii, cei mici scriu de mână doar atunci când merg la școală sau când au de rezolvat diferite cerințe pentru acasă, preferând ca timpul liber să îl petreacă tot în fața unei tastaturi.

Cât de important este scrisul de mână pentru buna funcționare a organismului?

Cu toate că nu se mai bucură de foarte mare atenție din partea oamenilor, specialiștii spun că scrisul de mână este esențial pentru buna funcționare a organismului și în special pentru a menține sănătatea creierului. Acestea sunt beneficiile pe care scrisul de mână le are asupra organismului.

1. Îmbunătățește capacitatea de învățare

Cei care au studiat cu atenție beneficiile scrisului de mână au ajuns la concluzia că acesta poate îmbunătăți capacitatea de învățare. Mai exact, cei care scriu anumite informații pe hârtie ajung să le memoreze mult mai ușor, fără să fie nevoie de o solicitare mult prea mare a creierului.

2. Menține sănătatea creierului

Scrisul de mână reprezintă un antrenament constant pentru creier și făcând acest lucru, specialiștii consideră că poate fi menținută sănătatea acestuia, pot fi prevenite bolile neurodegenerative și poate fi întârziată îmbătrânirea prematură.

3. Îmbunătățește puterea de concentrare

Oamenii de știință sunt de părere că atunci când scriem un mesaj pe telefon sau pe calculator ne putem concentra mult mai greu și asta pentru că atenția noastră poate fi captată de anumite fotografii, videoclipuri sau texte pe care le întâlnim în mediul online, potrivit littlethings.com. În cazul scrisului de mână lucrurile stau complet diferit, testele arătând că acesta poate îmbunătăți puterea de concentrare.

4. Luptă împotriva depresiei și anxietății

Nenumărate studii au arătat că în cazul persoanelor care se confruntă cu depresia sau cu anxietatea scrisul poate reprezenta o formă de tratament. Mai exact, oamenii sunt sfătuiți ca atunci când se simt deprimați să își noteze pe o foaie de hârtie acele gânduri care ajung să le producă o stare de neliniște. Această terapie poate calma organismul, reducând stresul. Mai multe decât atât, specialiștii sunt de părere că notându-și într-un carnețel problemele, oamenii pot ajunge să le înțeleagă mai ușor și să găsească o rezolvare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

7 erori pe care le comitem când ne cerem scuze. Ce nu trebuie să spunem, ce nu trebuie să facem ca să nu înrăutățim situația

Depresia postvacanță este reală sau închipuită? Și dacă e reală, cum s-o depășești?

Care este cea mai periculoasă operație estetică?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate