Infloresc iarna

Te gandesti deja la primavara, visand la balconul sau terasa care se va umple de culori? Scurteaza timpul ramas impodobindu-ti casa cu plante care infloresc acum.

In conditii de apartament
Ambianta vegetala a locuintei tale poate fi schimbata mereu cu ajutorul plantelor de sezon. Chiar si pentru ultima parte a anului oferta este (tot mai) bogata. Originare, in mare parte, din emisfera sudica, speciile care isi deschid acum florile pot fi cultivate in conditiile din apartamentele noastre. Nu trebuie decat sa le acorzi putina atentie si sa respecti conditiile specifice in care traieste fiecare. Cateva sfaturi practice te vor ajuta sa obtii flori splendide si sa te bucuri de prezenta lor, in intimitatea casei tale.

Crinul asiatic (Hippeastrum vittatum) Ciclamen (Cyclamen persicum)
Florile ajung pana la 15 cm diametru si sunt uniform colorate (portocaliu, alb, rosu), cu striuri purpurii, verzi si albe sau conturate cu rosu. O fereastra bine luminata (nu insorita!) si o temperatura de 18oC sunt ideale. Planteaza crinul intr-un amestec de turba, mranita si nisip (1:1:1) si mentine pamantul umed, pentru ca florile sa dureze mai mult.
– Replanteaza-l la trei-patru ani. Il poti inmulti prin bulbii mici (formati la baza bulbului primar), care se ingroapa in pamant pana la 3/4 din inaltimea lor. Operatia se face la sfarsitul iernii. Un ingrasamant lichid administrat in apa, cu care se uda o data la doua saptamani, cand se formeaza bobocii, ii asigura o inflorire frumoasa.
Florile sale cu petale drepte sau ondulate apar din noiembrie pana in martie.
Planta atrage atat prin culorile delicate ale florilor (de la alb la rosu-intens), cat si prin forma de inimioara de un gri-argintiu a frunzei. Prefera locurile luminoase, dar nu expuse direct la soare. Se simte bine in spatiile racoroase, sub 15oC. Un pamant format din turba, pamant de padure si nisip (1:1:1), ii asigura o buna dezvoltare.

Cum aranjezi ghivecele cu flori
– Plantele cu flori se evidentiaza si mai mult in compania celor cu frunzis decorativ. Cand le cumperi, ai grija sa fie de inaltimi diferite, ca sa poti face combinatii cat mai multe.
– Creeaza aranjamente intr-o singura nuanta sau tot pe ton. Sunt cele mai rafinate si cu siguranta vor atrage toate privirile. Combinatiile multicolore sau in culori contrastante inveselesc mult atmosfera si dau un aer de sarbatoare.
– In perioada de iarna (sezonul rece), zona din dreptul ferestrelor este cea mai folosita pentru asezarea ghivecelor. Mareste suprafata acesteia montand etajere si console cu suporturi, care dispun ghivecele la niveluri diferite. Poti sa aduci aproape de geam si o masuta ori un stativ cu doua-trei trepte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina