Imobiliare.ro: Să cumperi o casă acum sau să mai aștepți?  

 

„Să cumpăr acum sau să mai aștept?'. Iată o întrebare care trece, cel puțin razant, prin mintea oricărui (potențial) cumpărător de locuință. Pentru a afla răspunsul, trebuie să iei în calcul atât evoluția pieței imobiliare per ansamblu, cât și o serie de aspecte de natură personală.

Din perspectivă personală, iată trei lucruri de care Imobiliare.ro îți recomandă să ții seama:

Click pentru a afla și răspunsul jucătorilor din imobiliare!

  1. Ce economii ai:

Dacă te identifici cu majoritatea cumpărătorilor de locuințe din România, probabil că ai în vedere contractarea unui credit bancar pentru achiziția unei locuințe. Asta înseamnă că (ar trebui să) ai ceva economii, suficient pentru a acoperi avansul minim solicitat de bănci, dar și cheltuielile adiționale ale tranzacției (taxe notariale, dar nu numai). După cum probabil știi, cea mai accesibilă ofertă ipotecară din punctul de vedere al avansului este creditul Prima Casă, pentru care ar trebui să dispui de un minimum de 5% din valoarea imobilului achiziționat (adică 3.000 de euro pentru o locuință de 60.000 de euro). În piață există însă și oferte de credite standard, cu avansuri ce pornesc de la 15%.

  1. Cât de stabile sunt veniturile tale:

Pentru a lua decizia achiziției unei case, ar trebui să ai un loc de muncă stabil – fapt prevăzut și în condițiile impuse de către bănci – și un nivel relativ predictibil al  veniturilor tale. În plus, elaborarea unui plan responsabil de economisire îți poate conferi o siguranță financiară suplimentară importantă, atât înainte, cât și după încheierea unei tranzacții.

Află mai multe sfaturi utile pentru cumpărători!

  1. Care e situația ta familială:

A cumpăra o locuință prin credit bancar înseamnă asumarea unei responsabilități importante – în mod firesc, aceasta ar fi mult mai ușor de dus „în doi'. Chiar dacă acum consideri că veniturile tale îți permit achitarea ratei la casă pe cont propriu, trebuie să fii pregătit și pentru situații neprevăzute, cum ar fi pierderea locului de muncă sau reducerea salariului. Iar în asemenea cazuri, sprijinul (financiar, dar și moral) al partenerului se poate dovedi decisiv. (Asta nu înseamnă că cei necăsătoriți nu pot cumpăra o casă: aceștia ar trebui însă să-și analizeze mult mai atent posibilitățile și să-și stabilească un plan și mai serios de economisire.)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco