EXCLUSIV AVANTAJE Idei de afaceri: Mariana Brădescu Constantinescu scoate bani din piatră seacă

Idei de afaceri Mariana Brădescu Constantinescu

Există un moment în viețile unora dintre noi în care obosim să lucrăm pentru un anume angajator și decidem să ne luăm soarta în propriile mâini. O decizie înțeleaptă și care chiar se recomandă să fie pusă în aplicare atât timp cât există idei de afaceri. Mariana Brădescu Constantinescu a avut o idee genială, alegând drumul marmurei și pietrei stilizate. Spune că, pentru a deveni antreprenor, foarte important e să fii vizionar și creativ.

Cum a luat naștere PIATRAONLINE, afacerea care a schimbat odiseea deplasărilor pe șantier?

PIATRAONLINE este un proiect foarte personal și este, în special, un proiect de creștere; prin această inițiativă ne-am setat limitele foarte sus, atât eu, cât și soțul meu, și am făcut tot posibilul să le atingem în fiecare zi, să le depășim pentru a seta alte noi limite.

Cred că antreprenorii trebuie să fie oameni vizionari și cred că este datoria noastră să ducem calitatea unui business cât mai sus într-o piață care este la început de drum. Nu avem un istoric pe antreprenoriat, suntem încă la „creșă'… Învățăm și evoluăm zilnic și cred că asta este partea cea mai frumoasă pentru mine și pentru mulți alții ca mine în România.

De la început ne-am dorit să fim diferiți și nu să „xeroxăm' ceea ce făceau ceilalți participanți din acest domeniu, al
pietrei naturale. Cred că a copia înseamnă a nu avea încredere în tine și în viziunea ta. Așadar, întotdeauna am mers pe proiecte noi, direcții noi și abordări diferite.

Printre aceste abordări se afla și viziunea noastră de a nu merge pe șantiere, ci de a ne aduce potențialii clienți în showroomul PIATRAONLINE, acolo unde chiar putem să le oferim inspirație.

Doamna Brădescu, ați făcut mulți bani din piatră seacă… Rețeta a fost una câștigătoare. Dar cine vă vede se întreabă, și pe bună dreptate, de ce nu sunteți designer vestimentar, actriță sau managerul unui lanț de saloane de înfrumusețare?

Dacă mă întreba cineva acum 10-15 ani ce îmi doresc să fiu, aș fi răspuns: „Event planner'. Încă mai este o pasiune pentru mine și sunt absolut încântată să avem evenimente în cadrul PIATRAONLINE pentru a mă putea bucura și de această pasiune, dar proiectul pe care l-am crescut în ultimii 10 ani este unul care m-a format și m-a învățat că totul, în cele din urmă, se rezumă la a-ți urma visul.

Piatra naturală este o minune a naturii, este o resursă neregenerabilă de care ne bucurăm, dar nu ne dăm seama că generațiile viitoare nu vor mai avea ocazia să se bucure pentru că multe dintre modele nu vor mai fi disponibile.

Abia când am înțeles acest lucru și că ne „jucăm' cu un material prețios, am realizat frumusețea proiectului PIATRAONLINE, care înseamnă mult mai mult decât un business de piatră naturală. Înseamnă o echipă de oameni, proiecte de marketing senzaționale și mulți clienți fericiți.

De multe ori mă simt ca un designer, pentru că merg într-o locație sau primesc poze și văd ce au făcut clienții noștri cu produsele achiziționate. Atunci simt că fac parte din acel proiect, că am contribuit cumva…

idei de afaceri Mariana Brădescu Constantinescu

Cum își decorează românii casa? Ce preferințe au? Există un numitor comun?

Suntem un popor cu influență balcanică, asta este singura certitudine pe care o am după toți acești ani. Ce înseamnă
această influență? Faptul că facem mixaje de multe materiale, multe culori sau ne ducem către influențele mediteraneene și optăm pentru materiale pastelate, toată paleta de crem/bej/maro.

Totuși, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți români apelează la serviciile unui arhitect, care, de regulă, va face minuni cu respectivul spațiu. Recomand cu multă căldură să se apeleze la colaborarea cu un arhitect și să se opteze pentru cât mai multe materiale naturale.

Unul dintre lucrurile mai puțin pozitive este faptul că luăm decizii legate de viața noastră prin prisma bugetului (punem bugetul pe primul plan), iar asta, de multe ori, duce laproiecte eșuate și beneficiari care nu sunt fericiți cu rezultatul obținut.

Recomand să se facă toate alegerile în funcție de stilul de viață, de dorințe, de proiect și abia în ultimul rând ținând cont de buget.

Aș fi putut să vă întreb despre cifra de afaceri, riscuri și planuri de business. Dar n-o fac. Totuși, trebuie să știu când anume ați simțit că dincolo de toate eforturile dv. există un ajutor divin care așază lucrurile într-un anume fel?

Cred că avem un destin fiecare, dar cred cu tărie că viața ne-o facem fiecare așa cum ne dorim sau cum acționăm.
Întotdeauna am spus că fiecare dintre noi se află exact în punctul în care își dorește să fie, nici mai mult, nici mai puțin.

Suntem ființe vii, avem nevoie de „hrană' pentru a evolua. Dacă nu îi oferim creierului stimulentele necesare pentru a se dezvolta, la un moment dat va stagna. Dacă nu îi oferim sufletului nostru instrumentele necesare pentru introspecție evoluție spirituală, atunci nu îi putem cere înapoi lumină, pace interioară și echilibru. Avem astăzi atât de multe instrumente pentru a ne „ajuta' să creștem, încât nu cred că cineva are vreo scuză pentru care nu o face.

O să dau un singur exemplu: în București, toată lumea este nemulțumită de trafic. Dar dacă ne-am uita la această „provocare' dintr-un alt unghi? Dacă am vedea acele minute, ore petrecute în trafic drept cea mai bună ocazie pentru o introspecție interioară? Dacă am profita de acea perioadă și am asculta un podcast sau dacă am medita oferindu-ne timp NOUĂ?

Dimineața, după ce vă treziți, care e primul gând ce vă vine în minte?

Mă trezesc foarte dimineață, programul meu zilnic începe la ora 5.00, iar „trezirea' cred că trebuie să fie cât se poate de optimistă. Încerc să ascult muzică, să privesc pe geam și să îmi organizez în minte agenda din ziua respectivă.

Cred că optimismul este principalul ingredient pentru a avea parte de o zi reușită, iar ziua frumoasă ne-o facem noi,
nu trebuie să așteptăm de la ceilalți să ne ofere o viață frumoasă, nimeni nu ne datorează mai mult decât ne datorăm noi înșine. Suntem datori să fim FERICIȚI.

PIATRAONLINE este un succes. Ați reușit. Ce-ați sacrificat pe drum pentru a pune pe picioare această afacere?

Poate mai multe călătorii… sau poate mai mult timp liber petrecut cu prietenii, mers la sală sau ieșit la un film. Totuși, nu îmi place să privesc lucrurile din această perspectivă, ci dintr-una în care ne-am urmat un vis, am făcut ceea ce am crezut că este bine să facem și am acționat întotdeauna astfel încât să fim împăcați cu deciziile noastre.

Cred că este important să împaci timpul personal cu timpul profesional. În cazul antreprenorilor, însă, acesta de multe ori se amestecă și atunci faci atât cât crezi tu că este nevoie. Iar în cazul nostru, au fost câțiva ani în care am
muncit în ritm continuu, fără a delimita foarte clar timpul personal de timpul profesional.

Dar au fost și foarte multe momente frumoase, vacanțe de reîncărcare a bateriilor, expoziții din domeniu care îți
aduc foarte multă energie și te inspiră foarte mult. Așadar, nu cred că am sacrificat neapărat ceva, ci doar am acționat așa cum am crezut că este cel mai potrivit în acel moment.

idei de afaceri Mariana Brădescu Constantinescu2

Lumea asta în care trăim este a bărbaților și fiecare reușită de-a noastră este un zid dărâmat?

Cred că venim dintr-o lume a bărbaților din punct de vedere profesional, dar consider că sunt anii în care femeile câștigă foarte mult teren. Totuși, eu nu am fost niciodată părtinitoare și mereu am avut prieteni bărbați și poate chiar m-am înțeles mai bine cu ei decât cu partea feminină.

Nu cred că taberele sunt utile, lumea în care trăim are nevoie de energie pozitivă și de evoluție din partea fiecăruia dintre noi, indiferent dacă vorbim de femei sau de bărbați. Este minunat să vezi o reușită, o evoluție frumoasă în ambele cazuri și am admirat întotdeauna oamenii care au lăsat ceva în urma lor.

Autor: Florentina Mușat

Foto: Eduard Măriuț

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje