Iată de ce micuțul tău este mereu bolnav în această perioadă

Copiii au intrat în vacanța de Paște, dar sănătatea lor este afectată de numeroase viroze respiratorii sau mai grav, de gripă. La școală pare să existe întotdeauna un virus și, ca părinte, s-ar putea simți că există un ciclu nesfârșit de răceli, fiind mai mereu bolnav.

Un expert a spus că pandemia este parțial de vină pentru acest fenomen din ultima perioadă, deoarece mulți copii mici au fost ținuți „într-o bulă'. Medicul pediatru, Dr. Dyan Hayes a spus, potrivit The Sun, că mulți părinți nu sunt obișnuiți să aibă copiii bolnavi.

Acest lucru este cauzat și de faptul că mulți bebeluși s-au născut în timpul pandemiei și, în esență, au fost ținuți departe de alți copii. Motiv pentru care a fost mai greu să se infecteze cu vreun virus.

„Înainte de pandemie, aș liniști părinții prin a le spune că micuții se îmbolnăvesc atunci când intră în colectivitate, deoarece sunt expuși la multe forme de răceală comună și alte boli ale copilăriei.

Acum, la doi ani de pandemie, aș multiplica asta cu 100! Acest lucru nu înseamnă că un copil mic care se îmbolnăvește este periculos. Se poate întâmpla dintr-o dată, nu treptat', a spus Dr. Hes pentru Huffington Post.

Ea a adăugat că pandemia a însemnat că mulți copii mici nu au fost expuși la viroze comune. În ultima perioadă, în mai multe țări din Europa după ridicarea restricțiilor Covid-19, au fost înregistrate numeroase cazuri de gripă, dar și de infecții gastrointestinale.

Medicii subliniază că spălarea mâinilor este o modalitate excelentă de a evita lucruri precum infecțiile stomacale, dar au precizat că este mai greu să te ferești de lucrurile care se răspândesc prin aer, cum ar fi răceala obișnuită.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate