Iată ce ascund poftele tale alimentare

pofte alimentare

Pepene galben, căpșuni, ciocolată, îngheţată sau dulceaţă de trandafiri? Acestea sunt poftele situate în sfera normalului cotidian. Mai grav este când poftim lucruri absolut ciudate…, atunci trebuie să ne gândim serios ce se ascunde în spatele acestor pofte și ce mesaje vrea să ne dea organismul. Așadar, iată ce ascund poftele tale alimentare:

Poftești la lucruri necomestibile? Ai nevoie de detoxifiere

S-ar putea, la fel de bine să fii însărcinată. Femeile gravide poftesc fel de fel de lucruri pe care în mod normal nu le-ar mânca. Unii spun că este vorba de o lipsă de calciu. Se știe deja că lutul și argila este destinată consumului, mulţi fiind convinşi că este o metodă bună de detoxifiere. Până nu demult cercetătorii erau convinşi că oamenii şi macacii sunt singurele fiinţe care consumă argilă, dar în timp s-a observat că şi alte specii au acest obicei.

Când pofteşti mâncare picantă, ai nevoie să te răcoreşti

Te-ai gândit de ce alimentele picante sunt consumate preponderent în ţările calde? Condimentele te fac să transpiri, astfel încât organismul nu mai resimte atât de tare temperaturile ridicate. Corpul elimină apa pentru a nu se supraîncălzi. Nevoia de ceva iute, care să conţină capsaicină, apare când organismul simte nevoia de a se răcori.

Când pofteşti lemn dulce, echilibrul hormonal e stricat

Unul dintre hormonii care reglează excreţia de sare nu mai funcţionează cum trebuie, aşa că pofta de sare este ridicată. Care este legătura cu lemnul dulce? Acesta conţine o substanţă ce face ca prea multă sare să fie eliminată din organism, de unde şi nevoia acută de sare.

Când vrei să zdrobești în dinți gheaţă, ai nevoie de fier

Unele persoane simt câteodată nevoia de a consuma gheaţă. Însă când nivelul de fier din sânge creşte, dorinţa dispare.

Dacă ti-e poftă de peşte cu legume, ai nevoie de calciu

Bucătăriile din întreaga lume folosesc diverse legume în care să învelească peştele atunci când îl pun la cuptor. Învelit în verdeţuri şi legume, peştele se găteşte în suc propriu. Calciul din oase se dizolvă şi intră în carne, ajutându-ţi enorm organismul atunci când o mănânci.

Dacă pofteşti ghimbir, inima ta are nevoie de ajutor

Ghimbirul reduce riscul apariţiei cheagurilor de sânge şi, prin urmare, a atacurilor de cord, întărind muşchii cardiaci. Această poftă apare şi în cazul oamenilor sănătoşi, corpul nefăcând decât să trimită un semnal de alarmă, potrivit căruia pericolul bolilor de inima e într-un moment crescut.

Foto: 123rf

Citește și:

Opțiuni de tratament și protecție a sistemului venos

O însoțitoare de zbor care a contractat virusul rujeolei în timpul unei curse aeriene a murit după 5 luni de luptă împotriva bolii infecțioase

De câte ore de somn ai nevoie pentru a slăbi?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate