Iată care sunt medicamentele, vaccinurile și terapiile ce pot învinge noul coronavirus

Chiar dacă un vaccin ar putea apărea peste ce puțin un an, cercetătorii experimentează medicamente și terapii cât mai eficiente care ar putea anihila noul agent patogen. În acest moment, peste 70 de colective științifice din întreaga lume lucrează la un vaccin, și cel puțin cinci produse se află în testare preliminară la oameni. Iată care sunt medicamentele, vaccinurile și terapiile ce pot învinge noul coronavirus: 

1.Remdesivir Antiviral, reconstituit experimental, combate virusurile ARN și este considerat medicamentul cu cele mai promițătoare rezultate împotriva Covid-19

2. Hidroxiclorochina- Medicament anti- malarie care se presupune că are activitate antivirală și blochează accesul SARS-CoV-2 în celule. Zeci de studii clinice sunt în derulare în întreaga lume.

3. Actemra- Anticorp monoclonal pentru artrita reumatoidă și, de asemenea, pentru tratarea supra-reacției imune la pacienții cu cancer.

4. Kevzara- Anticorp pentru artrita inflamatorie aprobat pentru studiile răspunsului imun al „furtunii de citokine' la pacienții cu COVID-19 grav bolnavi.

5. Jakavi- Tratează bolile inflamatorii și autoimune și se tetstează pentru pacienții cu simptome respiratorii severe. În 7 aprilie producătorii au demarat un program de acces gestionat pentru utilizare în cazurile extrem de grave de COVID-19.

6. ARNm 1273- Vaccin ARN în faza I de studiu ce se va încheia în iunie 2020.

7. Plasma convalescentă- Terapie fără medicamente care utilizează plasma sangvină de la pacienții cu COVID-19, vindecați, și o transfuzează celor bolnavi, pentru ca anticorpii din coținut să combată virusul.

8. Kaletra – Rezultate timpurii: 0-3 luni. Combinație antivirală utilizată pentru tratarea și prevenirea infecțiilor cu HIV, testată acum ca tratament pentru COVID-19.

9. Celule killer NKG2D-ACE2 CAR-NK- Terapie cu celule killer naturale ale sistemului imunitar (NK), asociate cu receptorul ACE-2 pe care coronavirusul îl folosește pentru a intra în celulele umane.

10. NVX-CoV2373- vaccin cu imunogenitate puternică la testele pe animale, care însă, ar putea necesita două doze la om. Studiile la 130 de adulți vor începe la jumătatea lunii mai.

11. RhACE2 APN01- Versiune sintetică a proteinei umane folosită de noul coronavirus pentru a intra în celule, testată în Austria.

12. Vaccinuri lentivirale minigene- Minigene concepute pentru a infecta celulele T dendritice și T pentru a induce imunitatea.

13. Vaccin contra tuberculozei BCG- Vaccinul împotriva tuberculozei Bacillus Calmette-Guérin (BCG) care induce un răspuns imun înnăscut al sistemului imunitar, s-a dovedit că protejază și împotriva infecției cu alți agenți patogeni sau a altor boli respiratorii severe, inclusiv COVID-19.

14. INO-4800- Vaccin plasmidic ADN administrat pe piele printr-un dispozitiv de electroporare tip plasture.

15. Camostat mesilat- Inhibitor de protează autorizat în Japonia și Coreea de Sud pentru pancreatită cronică și care s-a descoperit că blochează mecanismul prin care SARS-Cov-2 intră în celulele umane.

16. IFX-1- Medicament ce blochează mecanismele inflamatorii în cazuri de cangrenă sau vasculită aflat acum în testare în Olanda, la pacienții cu pneumonie severă COVID-19.

17. AD5-nCov- Vaccin recombinant care folosește un alt virus respirator, adenovirus, ca vector nereplicant aflat în faza 2 de testare, în China.

18. Aspirină, Clopidogrel, Rivaroxaban, Atorvastatin, Omeprazol- Încercarea Medicamente cardioprotectoare ce previn se pare, deteriorarea directă a mușchiului cardiac, ceea ce micșorează drastic gravitatea COVID-19 la anumiți pacienți, precum și probabilitatea ca aceștia să aibă nevoie de respirație asistată.

19. ChAdOx1– vaccin experimental ce folosește ca vector adenovirus de cimpanzeu.

20. Test serologic pentru anticorpi- Testele ample de serologie pentru anticorpi, aflate în derulare în întreaga lume, vor oferi în curând o înțelegere mai bună a dinamicii pandemiei, vor ajuta la identificarea pacienților vindecați care pot avea imunitate la reinfectare și vor putea stabili cât durează imunitatea și, de asemenea, vor ajuta la identificarea anticorpilor de neutralizare care ar putea deveni șabloane pentru anticorpii monoclonali și terapii anti COVID-19.

Sursa: https://covid19.tabipacademy.com/

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Al doilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi mai rău decât primul

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate