Al doilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi mai rău decât primul

Oamenii de știință avertizează că al doilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi mai rău decât primul. În lipsa unui vaccin eficient și a imunității, îmbolnăvirile vor fi de ne neoprit.

Cel mai probabil, scenariul acesta va avea loc la debutul sezonului rece. Iar gravitatea derivă și din faptul că atunci el va coincide cu sezonul gripal obișnuit, ceea ce ar fi devastator. În plus, presiunea pusă în aceste condiții pe sistemele sanitare – de oriunde din lume – le poate aduce în colaps cu adevărat.

Dr. Joe Grove, virolog la University College London, a declarat recent că fără niciun mijloc de combatere eficient și cu o lipsă de imunitate în fața virusului, nimic nu va putea să oprească un al doilea val de îmbolnăviri.

Un studiu despre vaccinul uman este deja în curs la Universitatea Oxford, dar consilierii științifici ai Guvernului britanic spun că nu este posibil ca acesta să fie gata înainte de 2021. Dr. Grove a mai spus că „testarea anticorpilor este importantă deoarece cu cât înțelegem mai bine virusul, cu atât putem răspunde mai bine la acesta. Adevărata rată a deceselor permite experților în sănătate publică și epidemiologilor să evalueze care ar fi efectele unei alte epidemii. O mare parte a politicii noastre actuale a fost determinată de previziunile simulărilor pe calculator. Pe măsură ce obținem un număr mai exact vom putea efectua simulări mai precise. În consecință vom putea prezice cu mai multă exactitate ce se poate întâmpla în viitor', a subliniat specialistul.

Studii intense în lume

Specialiștii britanici au în plan să efectueze „cel mai mare sondaj din lume' pentru a descoperi câți din locuitorii țării au imunitate la virus. În acest sens, intenționează să efectueze 5000 de testări de anticorpi pe săptămână. Prin comparație, Italia face deja 20.000 de teste din sânge pe zi. Dincolo de Ocean,  SUA au pregătit un „comando' de 40.000 de lucrători din sănătate care să înceapă să adune date. Și Germania intenționează să testeze 15.000 de oameni, urmând ca rezultatul să fie considerat relevant la nivelul întregii populații. Chiar și Andorra a comandat 150.000 de kituri, un număr suficient pentru a oferi întregii sale populații câte două.

 Foto: 123rf

Citeste și:

S-a aflat, în sfârșit: Cât timp trăiește virusul pe diverse suprafețe și cum se igienizează corect

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate