Iată care e mai simplu mod de a memora ceva

În ultima vreme ai constatat că ai probleme de memorie şi ai vrea să faci îmbunătăţiri la acest capitol? Iată care este cel mai simplu exerciţiu pe care îl poţi face pentru a ţine minte mai uşor lucrurile pe care ai tendinţa să le uiţi.

Poate că ai citit o carte şi nu vrei să îi uiţi prea repede subiectul. Te-ai înscris la un curs, dar nu mai reuşeşti să ţii minte totul, aşa cum o făceai la 20 de ani? Te pasionează un subiect şi îţi doreşti să reţii cât mai uşor datele importante? Cel mai simplu mod de a-ţi antrena memoria nepusă la treabă este povesteşti cuiva despre asta.

Secretul specialiştilor

Conform experţilor în memorare, atunci când povesteşti cuiva despre un subiect care te pasionează, îţi ordonezi mult mai bine informaţiile. În plus, dacă partenera/ul este preocupat de subiect, cu siguranţă îţi va pune întrebări suplimentre. Acestea te vor ajuta să descoperi şi care sunt aspectele pe care nu le-ai reţinut întocmai şi unde ai mai avea de lucru.

Ce te faci însă când nu ai o parteneră/partener la îndemână care să te asculte? Sau poate că există, dar nu are răbdarea suficientă?

E foarte simplu! Cauţi o foaie de hârtie şi îţi notezi ideile cele mai importante, exact aşa cum le-ai fi povestit. De altfel, poţi să ţi le repeţi cu voce tare, însă departe de sursele de inspiraţie. La final, revizuieşte şi completează cu informaţiile lipsă.

Ca un ultim pas, după o astfel de lecţie de memorare, detaşează-te de subiect pentru câteva minute şi lasă-ţi creierul să se relaxeze, înainte de a continua procesul de memorare.

Pasiuni comune

Dacă eşti pasionată de un anumit subiect, caută persoane care să-ţi împărtăşească plăcerea, iar mediul online abundă de oameni preocupaţi de subiecte care de care mai diferite. Discutând în mod constant despre acest lucru, vei reţine mult mai uşor informaţiile necesare şi te vei perfecţiona într-un timp mult mai rapid.

Foto: Shutterstock

Vezi şi:

Cu ce probleme de memorie s-a confruntat soţia lui Răzvan Fodor?

Care este legatura dintre depresie si pierderile de memorie?

Top 3 alimente pentru memorie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate