Horoscop: O săptămână trăită cu inima deschisă

hor-ana-406x5001-250x307Astrologul Ana-Gabriela Tăutu ne prezintă previziunile astrale pentru perioada 3-9 martie.  Primăvara a început cu faza de Lună Nouă, la gradul 11 în semnul Peștilor, chiar pe data de 1 martie, la ora 10:00.Această fază de Lună Nouă a fost însoțită de schimbări importante ale mișcărilor planetare.

Am prezentat în analiza de săptămâna trecută revenirea în mers direct a planetei Mercur (pe 28 februarie) și intrarea în mers retrograd a planetei Marte chiar pe 1 martie. Săptămâna aceasta ne aduce  schimbarea mișcării pentru două planete grele ale sistemului nostru solar.

Saturn intră în mers retrograd pe 3 martie, iar Jupiter reintră în mers direct pe 6 martie. Este posibil ca în această săptămână, prin situațiile pe care le traversăm, să depășim un test de evaluare a acumulărilor noastre morale și spirituale, a tăriei de caracter și a maturității.  Testul va reveni sub diferite forme pe durata mersului retrograd al planetei Saturn și cu atât mai ușor îl vom depăși, după cum vom folosi această săptămână, în care influența energetică a planetei Jupiter ne ajută să înțelegem rostul acestui exercițiu.

Tranzitul planetei Saturn în mers aparent retrograd (până la data de 27 iulie) ne ajută să depistăm o eroare de abordare a unor chestiuni, pe care o repetăm în mod sistematic. În acest interval de timp, prin situațiile pe care le traversăm, avem ocazia să identificăm această eroare și să înțelegem cum putem remedia situația. Poate să fie vorba de modul în care apreciem, sau nu, anumite aspecte ori detalii ale problemelor pe care încercam să le rezolvăm.

Influența energetică a planetei Saturn ne atrage în experiențe de viață ce se vor dovedi lecții importante pentru evoluția noastră. Depășind aceste situații trecem practic printr-un proces de călire și de maturizare.

Experiențele se derulează pentru fiecare dintre noi, în acel sector de viață care este găzduit de semnul Scorpionului, între gradele 16-24. Blocajele, care apar în activitățile acelor zone din viața noastră, au rolul de a ne opri din drum, dacă acesta pe care l-am ales nu este cel potrivit.

De asemenea, blocajele se vor instala şi dacă am pornit pe un anumit drum fără o motivație sănătoasă, care să reflecte dorința sufletului nostru. Este posibil să ne întâlnim cu situații de viață care ne vor ajuta să ne desprindem de ceea ce considerăm a fi important, doar datorită atașamentului de aceste lucruri.

Vom înțelege că atribuim sensul de pierdere' acestor desprinderi, când de fapt ele reprezintă doar eliberarea balastului', a ceea ce nu ne mai este de folos, dar nu vrem sau nu putem să recunoaștem acest lucru.

Vom traversa o nouă etapă de vindecare de dependența emoțională, precum și de teamă de dependența emoțională. Avem acum ocazia să realizăm controlul interior prin echilibrare conștientă și nu prin evitarea manifestării emoțiilor.

704THS

Este important să devenim și mai conștienți de propria valoare, de tot ceea ce este important cu adevărat pentru noi – ca individ și ca grup – și de importanța valorificării tuturor resurselor pe care le avem, mentale, sentimental afective și spirituale.

Este important să înțelegem că efectele pe care le producem în plan personal, generează un efect în masă. Noi ne vom întâlni cu acele situații necesare pentru a înțelege și pentru a ne asuma producerea conștientă, voluntară și constructivă a acestor efecte la nivelul comunităților.

Planeta Saturn începe mișcarea retrogradă construind o cuadratură cu planeta Mercur, aspect ce se va perfecta pe 11 martie.

În următoarele două săptămâni, în măsura în care nu am făcut cele mai bune alegeri pentru noi, ne vom întâlni cu diferite obstacole, cu întârzieri în realizarea contactelor, sau în luarea deciziilor, ori în amânarea călătoriilor.

Ar fi potrivit să evităm spiritul critic și să-l transformăm în îndrumare constructivă. Orice manifestare nepotrivită a gândirii și comunicării ar putea fi blocată, astfel că dacă vă confruntați cu astfel de situații căutați ce anume ar putea fi schimbat în modul vostru de interacțiune cu ceilalți.

În tot acest exercițiu de maturizare și de asumare a responsabilităților, suntem susținuți de influența planetei Venus care miercuri, 5 martie, va părăsi semnul Capricornului și va intra în semnul Vărsătorului, pe care îl va traversa până pe 5 aprilie.

În această perioadă este posibil să interacționăm mai deschis și mai frumos unii cu alții, eventual să percepem mai ușor starea de spirit a celor de lângă noi. De asemenea, la nivel colectiv este posibil să crească preocuparea pentru libertatea socială. Putem dezvolta relații în care să ne manifestăm liber, pe baza respectului reciproc și a loialității.

Inima se poate deschide, în această perioadă, mai ușor și cu mai multă încredere. În acest interval de timp este potrivit să așezam la baza tuturor planurilor și aspirațiilor noastre o motivație altruistă, de fapt motivația sufletului nostru, mult mai puternică și mai sănătoasă decât oricare alta.

Reușim astfel, să materializăm mai ușor orice scop, pentru că, motivația oricărui demers determină derularea experienței.

Cei care acordă atenție propriei evoluții spirituale, pot folosi luna martie pentru a-și observa și pentru a-și îmbunătăți relațiile cu cei din jur. În continuare, până la revenirea planetei Saturn în mers direct (sfârșitul lunii iulie) ar fi potrivit să observe în ce măsură sunt sau nu, așezați pe calea cea mai bună pentru ei – în funcție de cum situațiile care apar construiesc sau blochează curgerea evenimentelor.

Astrolog Ana Gabriela Tăutu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania