Horoscop pentru săptămâna astrală 17 – 23 februarie

hor-ana-406x500Suntem în perioada de descreștere a Lunii, începând de sâmbătă, 15 februarie, când s-a format faza de Lună Plină în semnul Leului.

Până la următoarea Lună Nouă (care se formează pe 1 martie, în semnul Peștilor) traversăm o perioadă de eliberare-curățare energetică care, în planul fizic, se manifestă prin realizarea unor pași importanți în finalizarea unor acțiuni, prin detașare-desprindere din situații în care am ajuns la un rezultat maxim, dar prin care nu mai putem construi cu folos.

Acum este o perioada potrivită pentru detoxifierea organismului și a vieții noastre.

În cadrul ciclului fazelor lunii, ziua de joi reprezintă un moment de echilibru energetic, dar și un moment al concretizarilor, în care putem percepe și folosi o influență favorabilă a subconștientului în activitatea curentă.

Dacă suntem deschiși către procesul intuitiv, putem descifra un mesaj din modul în care se derulează acțiunile noastre și vom putea acționa mai bine acum, dar și în ciclul lunar următor.

Sfârșitul de săptămâna ne aduce faza de cuadratură Soare-Luna chiar sâmbătă seară. Astfel, ar fi potrivit să avem mai multă răbdare și să observăm ce anume nu se potrivește în mersul firesc al lucrurilor, să fim atenți și să nu ne luptăm cu nepotrivirile, să căutăm cauza și să luăm decizii pentru a îndrepta lucrurile acum, sau în ciclul lunar următor.

Marți, 18 februarie, Soarele părăsește semnul Vărsătorului și intră în semnul Peștilor pe care îl va tranzita până pe 20 martie. Nativii Pești și cei care au un marcaj astrologic pe semnul Peștilor vor simți un suflu de aer proaspăt și cald, o susținere în efortul propriu pe care aleg să-l facă.

672VVL

În acest interval de timp, este posibil să simțim cu toții o predispoziție către interiorizare, către autoanaliză, către mistic și ocult. De asemenea, se poate accentua nevoia de a înțelege mai mult viața și conexiunea noastră cu natura și cu planul divin.

Este perioada dezmorţirii' energiilor, iar interiorizarea are ca scop, la nivel subconștient trezirea sentimentelor. Activitățile noastre, dar și experiențele de viață, ne cer să manifestăm hotărâre și mai multă concentrare pe scopul propus. Există posibilitatea să devenim mai sensibili, mai visători, poate chiar să avem momente de confuzie sau ezitare, toate acestea în funcție și de tranzitele personale ale fiecăruia dintre noi, raportate la harta natală a fiecăruia.

Este posibil ca oamenii să simtă în această perioadă o accentuare a sentimentului de compasiune, precum și puterea de a face sacrificii indiferent de natura acestora (poate fi vorba de orice tip de resurse). Acum putem să renunțăm mai ușor la timpul alocat pentru noi înșine, la anumite gesturi care ne satisfac diferite nevoi, sau chiar la anumite bunuri, în favoarea celor din jurul nostru.

Se recomandă să fim atenți și să nu atingem extremele, renunțând la ceea ce nu avem nevoie, ca urmare a unei viziuni nerealiste asupra unei situații, sau ca urmare a unei impresionabilităţi emoționale exagerate.

Soarele își schimbă regimul vibraţional construind aspectul de conjuncție cu planeta Neptun, aspect care se produce la grad perfect duminică, 23 februarie.

Este acel moment din an în care ne bucurăm pe toată durata tranzitului planetei Neptun, prin semnul Peștilor (până în anul 2026). În domeniul de viață, care găzduiește gradul 4 din semnul Peștilor, se produce anul acesta conjuncția, se derulează o experiență, o situație care ne oferă posibilitatea de a realiza o transformare importantă, de fond, o rearanjare a convingerilor noastre de natură spirituală, a credințelor care ne orientează în viață.

Putem observa cum funcționează sincronicitatea influențelor astrale, dacă avem în vedere schimbarea fundamentală pe care o trăim totuși conștient, sau inconștient, în această perioadă aflată sub influența cuadraturii Uranus-Pluton (2012-2015, despre care am mai vorbit în analizele anterioare), schimbare susținută de tranzitul planetei Neptun prin semnul Peștilor (simbolizând spiritualitatea precum și un prag de conștientizare a aspectelor spirituale ale ființei umane și a vieții).

Pe acest fond astral, conjuncția Soare-Neptun marchează în fiecare an un prag între etapele procesului de schimbare subtilă a modului de viață, printr-o experiență ce ține de un anume domeniu din viața noastră (particularizat în acest an prin gradul 4 Pești).

În această săptămână avem ocazia să conștientizam dacă și cum ne-am abătut de la calea potrivită. Situațiile cu care ne întâlnim ne arată de ce ne-am blocat, sau de ce mergem cu mare greutate înainte. Ar putea fi vorba mai ales de modul în care argumentăm motivațiile precum și de refuzul de asumare a unor responsabilități.

Dacă ne-am depășit deja blocajele și nu ne mai ține nimic pe loc, atunci, acum putem optimiza și mai bine acțiunea.

Cei care acordă atenție propriei evoluții spirituale, pot realiza acum (pe durata tranzitului Soarelui prin semnul Peștilor) o mai mare deschidere către planul energetic, pot dezvolta o mai mare receptivitate.

De asemenea, intuiția poate funcționa mai bine și pot avea adevărate momente de inspirație dacă acceptă logica divină în viața lor.

Tot marți, 18 februarie, intrăm într-o etapă nouă de învăţare' în care reluăm lecțiile despre cooperare și despre echilibru în tot ce facem (Nodul Nord în semnul Balanței). Această perioadă se întinde până în octombrie anul viitor și în acest interval de timp, experiențele noastre de viață ne vor cere să ne adaptăm la un nou înțeles al uniunii (sub orice formă, parteneriat de orice tip și/sau căsnicie).

Vom învăța să respectăm liberatatea și alegerile celorlalți, să construim colaborări sănătoase, care să ne fie de folos tuturor celor implicați.

Astrolog Ana Gabriela Tăutu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/ 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania