Horoscop: O săptămână cu ghidare interioară

ana-gabrielaAstrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna astrală 24 februarie – 2 martie. 

Primăvara calendaristică ne aduce în dar ca mărţişor Luna Nouă în semnul Peștilor, chiar pe 1 martie (primăvara astronomică începe la echinocțiul de primăvară, pe 20 martie 2014). O fază de Luna Nouă cu totul deosebită, deoarece este susținută de schimbări importante de ritm ale mișcărilor planetare.

Pe 28 martie planeta Mercur își reia mersul direct, după o perioadă de retrogradare de trei săptămâni, de pe gradul 4 din semnul Peștilor până la gradul 18 în semnul Vărsătorului, despre care am vorbit în analizele anterioare.

Chiar pe 1 martie planeta Marte intră în mișcare retrogradă în semnul Balanței de la gradul 28 până la gradul 9, până la data de 20 mai.  Iar planeta Saturn intră în mers retrograd a doua zi după Luna Nouă, pe 2 martie, în semnul Scorpionului, de la gradul 24 până la gradul 17, până la data de 26 iulie.

Planeta Saturn va mai retrograda încă o dată în semnul Scorpionului anul viitor, după care va intra în semnul Săgetătorului. Astfel că vom mai avea şansa unei reevaluări a lecțiilor învățate pe durata tranzitului sau, prin acest semn. Acum este potrivit să ne dăm silința să înțelegem cât mai mult din ceea ce avem de învățat, pentru ca între timp ne construim experiențele de viață pe bază acestor învățături.

Încă o dată astrele ne arată cum ne oferă influențele lor energetice, într-un flux al sincronicităţilor care se potrivește până la urmă chiar și logicii noastre.

Mișcarea retrogradă a planetei Marte în semnul Balanței se produce chiar când Nodul Nord schimbă semnul, din Scorpion în Balanță. Am arătat în analiza anterioară că această schimbare de vibrație ne atrage în experiențe relaționale, privind relațiile de parteneriat și asocieri de orice tip, inclusiv cele sentimentale precum și interacțiunea cu mediul social, până în octombrie 2015.

În acest interval de timp, este potrivit să construim în acest segment al vieții noastre, să ne reorganizăm planul relațional și să-l așezăm pe o bază nouă, sau cel puțin mai sănătoasă.

538LUNInfluenţa energetică a retrogradării planetei Marte va scoate la suprafață lucrurile aparent incomode, neplăcute sau pe acelea care ne limitează cumva manifestarea în relațiile noastre, vom vedea ce ne încurcă și cum putem optimiza lucrurile. Vom vedea ce se cere transformat, ce ar fi potrivit să lăsăm în urmă și mai ales cum să facem acest lucru.

Este vorba și despre anumite relații, dar și despre atitudinea noastră în gestionarea relațiilor iar transformările ar fi potrivit să înceapă din interior, chiar cu atitudinea și cu modul nostru de a ne manifesta, de a ne purta cu ceilalți.

Este important să observăm cum ne distribuim atenția asupra interacțiunilor noastre și să alegem cu mai multă seriozitate și responsabilitate direcțiile pe care investim timp, efort și sentimente.

Suntem susținuți în acest exercițiu de influența planetei Mercur, care revine la mersul direct și astfel vom comunica mai ușor și mai liber, mai ales până la reintrarea în semnul Peștilor, la jumătatea lunii martie.

Până la Luna Nouă suntem în continuare în faza de descreștere a Lunii. În aceste zile putem să lucrăm asupra diferitelor atașamente emoționale, pentru a le elibera, prin înțelegerea modului în care le-am construit. Este important să avem convingerea că realizăm această desprindere și că lăsăm în urmă tot ceea ce nu ne mai este de folos în ceea ce urmează să facem în continuare.

De data aceasta, Luna Nouă poate aduce o inspirație deosebită, poate aduce o îndrumare foarte valoroasă pentru acest ciclu, dar și pentru tot anul acesta, poate chiar pe termen mai lung.

Acest lucru se va întâmpla deoarece conjuncția Lună-Soare, care se formează în semnul Peștilor, este încadrată de planeta Neptun (guvernator al Peștilor și simbolul intuiției) și de asteroidul Chiron care simbolizează ghidul și ghidarea în procesul de evoluție.

Ghidarea interioară ar putea fi foarte puternică pe parcursul acestei săptămâni, pentru că primim și influența colaborării Pluton-Chiron (sextil), precum și Soare-Jupiter (trigon) în condițiile în care Jupiter se pregătește să reia mersul direct săptămâna viitoare.

Pentru a primi, procesa și folosi îndrumarea, este important să facem o schimbare în modul în care privim și înțelegem viața însăși, stilul de viață, dorințele care ne motivează în viață.

Acum poate să apară un moment care să ne trezească la viață, sau care să ne plaseze într-o altă viziune asupra vieții noastre, în mod particular, dar și la general, la nivel de comunitate, grup, la nivel de planetă, pentru cei care au astfel de preocupări.

Este potrivit să evităm încăpățânarea, sau chiar impulsivitatea dacă observăm că apare această tendință în comportamnetul nostru. Să evităm să judecăm lucrurile, situațiile sau oamenii alături de care traversăm situațiile respective. În felul acesta, ne vom păstra într-o stare de acceptare a potențialului și o să reușim să fructificăm o șansă, care ar putea să se producă sub ochii noștri.

Cei care acordă atenție propriei evoluții spirituale, pot înțelege și mai bine cum funcționează procesul de îndrumare interioară, în conexiune cu propriul suflet și împreună cu întreaga echipă a ghizilor, care ne însoțesc în diferite etape ale vieții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania