HOCUS POCUS!!!

Florentina Mușat

În luna aprilie e Paștele, iar în Avantaje, Dosarul Special nu este despre încondeierea ouălor. Este despre iluzie și magie… ce blasfemie!
Așa mult ne place să credem în minuni încât, în așteptarea Ta, Doamne, ne jucăm cu iluziile optice și facem spectacole distorsionând realitatea. Au făcut să dispară elefanți, oameni în carne și oase, un tren și Statuia Libertății. Au trecut prin Zidul Chinezesc și au evadat din Alcatraz.
Cum să nu-i îndrăgești când îi vezi cum se străduiesc să se joace cu mintea noastră? Dar noi nu suntem naivi, suntem avizi… de nefiresc și neelucidat. De tot ce-i contra firii și nemaipomenit. Vrem minuni și miracole și-am ajuns să plătim bani grei ca să ne lăsăm învăluiți în misterul păcălelilor. Probabil, vrem atât de mult să credem că se poate distorsiona realitatea încât ne-am pus, în taină, toate speranțele în scamatorii moderni ai zilelor noastre. De fapt, noi am vrea să umblăm puțin cu cheia franceză la destin, să strângem șurubul slăbit al neșanselor și să învârtim piulița ghinionului. Și dacă pentru asta e nevoie de o armată de mentaliști, iluzioniști, magicieni, fie! Să se adune toți într-o castă și să colaboreze prodigios.

Cât de minunat ar fi să ne jucăm cu imposibilul, să-l îmblânzim și să ni-l facem părtaș… Nimic din ce ar ajuta evoluția speciei umane să nu mai fie imposibil: degradarea creierului, bolile incurabile, controlul sentimentelor, comunicarea în alte planuri, autovindecarea. Și-am începe acest Mare Show cu mersul pe apă, am scoate puzderii de iepuri și papagali din buzunare, apoi am face o reverență adâncă și-am fi martorii adevăratelor scamatorii: „Cancer cu metastaze hepatice! Abracadabra! Inimă rănită, umilită, călcată-n picioare! Hocuspocus! Însingurare și adâncă tristețe! Haleeei-hop!'
Probabil de aceea ne place magia. Pentru că ne minte atât de frumos. Și ne dă iluzia unor rezolvări dincolo de puterea și de înțelegerea noastră. Am scris toate cele de mai sus oprindu-mă după fiecare frază… Cum să vă spun că urmează cea mai importantă Gală a anului? Cea în care premiem eroinele remarcabile ale României…
Cum să diluez eu ideile despre iluzionism ca să ajung la adevărata magie a vieții? N-am cum.
Femeia Anului 2018 este cea cu inima în palmă și sufletul la vedere. A militat, pledat, creat, convins, șlefuit și plămădit. A adus bucurie și speranță.
Femeia Anului 2018 nu face magie. Ea hipnotizează… Pentru că în lumea asta tot mai înstrăinată de tot ce-nseamnă valoare și esență, ea se ambiționează să lupte.

Iar AVANTAJE va fi mereu de partea adevăraților soldați…

Florentina Mușat – redactor șef Avantaje

Foto: Tiberiu Arsene

Citește și:

Dincolo de cuvinte: Florentina Mușat

… toți cei care ne-au făcut sufletul franjuri să fie știuți și aflați!

Borna de hotar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial