HIFU – Terapia care poate sa vindece cancerul

Este intotdeauna dificil sa spui povestea unor suferinte. Povestea unui drum pe care binele si raul au acelasi pret si la capatul caruia ti se spune ca nu vei mai exista. Asa a fost si atunci cand am aflat despre Liliana Bolbol si despre istoria unei vindecari pe care cei mai multi medici nu o mai credeau posibila.

Mi-am spus intai ca vestea ca suferi de o astfel de boala, ceea ce stii despre cumplita maladie fara leac si povestile altor cazuri asemanatoare sunt ca o stampila: asta ti se va intampla si tie! Am descoperit apoi, cunoscand-o pe Liliana, ca, de fapt, ceea ce este important e lupta. Puterea de a nu accepta sentinte si increderea in binele harazit de Dumnezeu oricarei fiinte de pe lume.

Liliana are acum 46 de ani, o profesie de invidiat, o familie care o iubeste enorm, sotul si cele trei fete care au fost alaturi de ea tot timpul, o casnicie fericita, de mai bine de 20 de ani si, cu toate astea, spune ca atunci, cu doi ani in urma, cand a aflat diagnosticul, a simtit frigul groaznic al unei singuratati absolute. Dar acesta nu a tinut decat putin, cata vreme mintea ei a procesat urmarile care se intrevedeau, apoi sufletul i-a spus ca nu, nu este singura si ca va exista, fara urma de indoiala, o solutie…

Ultrasono-tehnologie
Dincolo de usile salii de interventii ale Centrului Clinic HIFU Terramed Conformal, descoperi o lume uimitoare, care arata ca intr-un film stiintific: o masinarie complicata, de un negru mat, care clipeste verzui din niste leduri cat unghia, in timp ce pe ecranul monitorului de alaturi se deseneaza o imagine albastruie. Restul camerei este linistit si tacut, scufundat in penumbra.

Aici e mereu aceeasi caldura si aceeasi umiditate, dar pe fruntea doctorului Nicolae Verga, radioterapeutul aflat in fata computerelor, se mai aduna uneori boabele de sudoare ale concentrarii. Acolo, pe ecran, mici fascicule de unde se atintesc catre interiorul organului bolnav, linii ciudate, punctiforme, subtiri cat firul de par, par ca se lupta, pulsand, cu alte unduiri intunecate, vizualizate in imagini de neinteles pentru ochii profanilor.

Cu ochii intr-un fel de microscop alcatuit straniu, din suprafete frante, doctorul Verga misca usor, cu varful degetelor, o maneta mica, ca la un joc video. Putin la stanga, inapoi si apoi din nou…, in vreme ce vocea lui comunica serii fara sfarsit de cifre, grade, unghiuri, puteri, inclinatii pe care le-ai crede fara sens. Dupa zeci de minute, medicul se ridica obosit, isi tamponeaza fruntea si isi impinge jos masca de la gura, isi freaca ochii inrositi de concentrare si degetele amortite si ii zambeste cu caldura femeii care se afla pe masa aparatului HIFU, spunandu-i: „Asta a fost. Ai scapat de tumora…“.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate