Hemoroizii din timpul sarcinii. De ce nu se vorbește despre ei la fel de mult ca despre alte simptome?

Hemoroizii din timpul sarcinii

Hemoroizii din timpul sarcinii sunt un aspect mai rar discutat. Preocupările privesc mai mult aspectul fizic. De cele mai multe ori, se discută despre metode de slăbire după naștere. Dar ce este de făcut cu hemoroizii?

Nimeni nu-și imaginează că va ieși neschimbată dintr-o sarcină. Se știe despre îngrășare, vergeturi, căderea părului, lăsarea sânilor, pătarea pielii. Dar se vorbește mult mai puțin despre hemoroizii din timpul sarcinii.

Ce sunt hemoroizii din timpul sarcinii?

Până la 35% dintre femei suferă de hemoroizi în timpul unei sarcini. Hemoroizii sunt vene inflamate la nivelul rectului și al anusului. „Aproape toate femeile au, de fapt, hemoroizi în timpul sarcinii', afirmă Prof. Dr. Mary Jane Minkin de la Universitatea Yale. „Aceștia pot fi de gravitate mai mare sau mai mică.'

Hemoroizii variază ca mărime: pot fi cât o stafidă sau cât o boabă de strugure. Pot să dea mâncărime sau durere. Pot să sângereze, mai ales în timpul peristaltismului / mișcărilor intestinale.

Hemoroizii din timpul sarcinii pot fi cauzați de diverși factori. Constipația este o cauză generală a hemoroizilor și se produce deseori în timpul sarcinii. Presiunea exercitată de sarcină asupra zonelor inferioare ale abdomenului poate fi o altă cauză. Nivelul crescut al progesteronului poate produce dilatarea vaselor sanguine. Pe măsură ce sarcina se mărește, crește greutatea cu care apasă. În aceste împrejurări, ea împinge în afară aceste sectoare de vene dilatate și inflamate.

Hemoroizii din timpul sarcinii sunt mai răi decât greața și arsurile

„Dacă o constipație poate provoca hemoroizi, imaginează-ți ce poate face o naștere naturală', spune Dr. Mary Jane Minkin. 25% dintre femeile care fac hemoroizi în timpul sarcinii și al nașterii vor suferi încă șase luni după.

Ce poți să faci dacă ai hemoroizi în timpul sarcinii sau ca urmare a nașterii? Există remedii, de la simple, la complexe:

  • comprese reci, cu gheață;
  • băi de șezut cu plante (coada-șoricelului, gălbenele, mușețel);
  • spălături cu bicarbonat de sodiu;
  • medicamente specifice.

Trebuie evitată cu orice preț constiparea, printr-o dietă bogată în fibre, apă multă și multă mișcare. Purgativele sunt contraindicate, deoarece pot produce spasme care agravează situația. Se poate ajunge la sângerări masive. Laxativele nu trebuie folosite sistematic. Dacă, după o doză de laxativ, constipația revine, trebuie mers la doctor.

Mihaela Serea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului