Hemoroizii au simptome comune inclusiv cu cancerul

Se estimează că 50% din populație, adică 1 din 2 oameni se va confrunta la un moment dat al vieții cu hemoroizii.

Este, așadar, important de știut ce anume ne predispune la acest diagnostic, dar și care sunt pașii corecți după ce bănuim o astfel de afecțiune.

Boala hemoroidală este o boală căreia îi priește stilul de viață modern, cu alimentație haotică, sport puțin și stres mult.

“Factorii de risc pentru hemoroizi sunt multipli – începând de la scaunul tare, constipația. Perioadele lungi modifică vascularizația la nivelul plexului venos hemoroidal. Perioadele lungi de diaree, la fel, produc niște modificări pentru că atunci scaunul este mai acid și modifică, la fel, vascularizația. Vorbim și despre o moștenire genetică – transmiterea oarecum ereditară a calității colagenului, a venelor, a valvelor venoase care sunt mai competente sau mai puțin competente – mai ușor pot să facă boli ale venelor cei care au în familie așa ceva: hemoroizi, varice, varicocel. Sarcina e un factor foarte important care apare la femei. Altă cauză – consumul de alcool în cantitate mare, care se știe că produce vasodilatație. Statul mult în fund, care se întâmplă în cazul șoferilor, taximetriștilor, dar și, atenție, statul mult pe toaletă. Toaleta nu este bibliotecă, o defecație prelungită traumatizează zona. Chiar și sportul în exces dăunează dacă vorbim de ridicări dese de greutăți pentru că aceste exerciții cresc presiunea abdominală pe perioade lungi. Obezitatea este și ea factor de risc, dar și dietele moderne – Dukan, cele pe bază de proteine – pentru că nu au incluse fibre alimentare, fructe, legume, și duc la constipație', explică dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg.

Nu vă mai diagnosticați singuri cu hemoroizi! Au simptome comune cu trombozele, abcesele sau cancerele, văd tot mai des tumori confundate'

Recomandarea medicilor este să lăsăm rușinea deoparte și să mergem la la proctolog, singurul în măsură să pună un diagnostic clar și un tratament care funcționează.

Însă pentru a evita apariția bolii hemoroidale urmați câteva sfaturi de viață sănătoasă: ocoliți fast-food-ul, condimentele picante şi alcoolul, consumaţi fibre alimentare, păstrați-vă greutatea în limite normale și fugiți de sedentarism – este indicat să ne ridicăm de la birou la fiecare 45-50 de minute şi pentru puţină mişcare.

 

Foto: shuterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate