Hainele supraviețuitoarelor violenței sexuale, prezentate într-o expoziție. Dovada că vestimentația nu poate fi o explicație a violului

Hainele supraviețuitoarelor violenței sexuale, prezentate într-o expoziție
Vezi pozele

Femeile care devin victimele violenței sexuale sunt văzute adesea ca fiind responsabile pentru acest eveniment traumatizant, iar totul este pus pe seama vestimentației pe care o aveau în momentul violului. De cele mai multe ori, femeile sunt criticate pentru că au ales ținute provocatoare și care au aprins imaginația bărbaților, încercând astfel să se găsească o explicație pentru comportamentul acestora.

Hainele supraviețuitoarelor violenței sexuale, prezentate într-o expoziție

Statisticile spun că majoritatea bărbaților consideră că hainele alese de femei pot duce la apariția unui viol. Pentru a demonstra că acesta este doar un mit și că vestimentația nu poate fi o explicație a violului, Centrul Comunitar Maritim din Bruxelles a realizat în anul 2018 o expoziție în care a prezentat hainele supraviețuitoarelor violenței sexuale.

Imaginile surprind piese vestimentare decente, printre care articole sport, pijamale cu desene animate sau tricouri largi. Aceste haine nu doar că nu promovează o imagine indecentă, ci sunt croite în așa fel încât să nu pună accentul pe formele femeilor.

“Ceea ce observați aici sunt haine normale pe care oricine le-ar purta.”, a spus Lieshbeth Kennes, unul dintre organizatorii expoziției, potrivit indiatoday.in.

Această expoziție a avut scopul de a atrage atenția asupra unei idei greșite legate de cauzele care duc la apariția violului. În plus, specialiștii spun că dacă în cazul femeilor tinere violența sexuală este pusă pe seama vestimentației, acest lucru nu se aplică și în cazul copiilor sau bătrânilor care devin victime ale violului, ceea ce este o dovadă în plus că hainele purtate de victime nu pot fi o explicație pentru abuzurile sexuale.

Deschide galeria foto pentru a vedea cum arată hainele supraviețuitoarelor violenței sexuale.

Foto: captură youtube

Citește și:

O victimă a violenței conjugale își povestește calvarul și face apel la susținerea femeilor care au avut astfel de experiențe

A fost violată când avea 14 ani pentru că modul în care era îmbrăcată i-a încins imaginația agresorului: Voi continua să-mi expun corpul pentru că-l iubesc'

Strigător la cer: un violator a fost achitat. Motivul invocat de avocatul apărării sfidează normele morale

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie