Strigător la cer: un violator a fost achitat. Motivul invocat de avocatul apărării sfidează normele morale

un violator a fost achitat

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care a violat două eleve de liceu în anul 2015, a fost achitat de magistrații tribunalului din Manche (Franța). Mai exact, acesta a fost găsit nevinovat pentru violul asupra uneia dintre tinere. În cazul celei de-a doua tinere, caz judecat recent, acesta a fost condamnat pentru agresiune sexuală la 2 ani de închisoare cu suspendare. 

Cum a reușit avocatul acuzatului să-l scoată nevinovat din toată această poveste? Simplu. Invocând câteva fapte menite să scuze abuzurile comise de clientul său asupra adolescentei.

Un violator a fost achitat. Cum a scăpat de acuzația de viol

Conform www.aufeminin.com, în pledoaria sa, avocatul a invocat faptul că clientului său îi lipsesc codurile culturale, care l-ar fi ajutat să înțeleagă că este pe cale să îi impună victimei sale o relație sexuală. În lipsa acestor coduri culturale, tânărul nu a realizat că actul sexual trebuie să fie liber consimțit, în niciun caz impus.

De asemenea, avocatul său a avansat și ideea că victima ar fi putut foarte ușor să interpreteze o privire de-a agresorului drept amenințare.

Citește și Caz cutremurător! Violată și însărcinată la numai 10 ani

Sinceritatea victimei nu a fost pusă sub semnul întrebării, deși violatorul a fost găsit nevinovat

Judecătorii au fost convinși de pledoaria avocatului, motiv pentru care agresorul umblă azi în libertatea. Totuși, magistrații au ținut să sublinieze că această sentință nu înseamnă că sinceritatea victimei este pusă sub semnul întrebării.

Citește și Caz şocant: o tânără a fost violată de 43.200 de ori

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate