O cercetare asociază grupa de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Persoanele cu grupa sanguină 0 au riscuri mai reduse de a se infecta cu noul coronavirus, arată un studiu efectuat de compania 23andMe, specializată în teste genetice, informează cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.

O cercetare asociază grupa de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Datele preliminare ale studiului realizat asupra 750.000 de participanți arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu între 9 și 18% de a se infecta cu noul coronavirus.

Rezultatele sunt notabile în contextul în care virusul COVID-19 a fost asociat de asemenea cu formarea de cheaguri de sânge și cu afecțiuni cardiovasculare.

„Studiul și colectarea datelor sunt în curs. Avem speranța că vom putea folosi platforma noastră de cercetare pentru a înțelege mai bine modurile diferite în care oamenii reacționează la virus.

În final, sperăm să publicăm concluziile cercetărilor noastre pentru a furniza mai multe date comunității științifice”, a declarat un reprezentant al companiei, mai citează Mediafax.

În afara cercetărilor realizate de 23andMe, alte două studii au verificat variații genetice în funcție de genele AB0. Un studiu din China arată de asemenea că grupa sanguină 0 prezintă un risc mai redus de infectare.

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 7,219,186 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 409,107 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 20,749 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 14,910 s-au vindecat, iar 1,345 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Implanturile mamare se sparg, declanșează cancere, explodează în avion, se schimbă după 10 ani? Mituri desființate de specialiști

Sarea nu e doar pentru mâncare. Iată ce întrebuințări mai are despre care sigur nu știai

Totul despre dieta oloproteică. Programul care a ajutat-o pe Amalia Năstase să slăbească mai bine de 30 de kilograme

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate