Implanturile mamare se sparg, declanșează cancere, explodează în avion, se schimbă după 10 ani? Mituri desființate de specialiști

Astăzi, intervenția de mărire a sânilor nu mai este considerată un lux și foarte multe femei și-o pot permite și apelează la ea. Este adevărat că sunt multe informaţii de care o femeie are nevoie când ia decizia unei schimbări atât de importante în aspectul fizic. Cu toate acestea, în societate, există și circulă multe prejudecăți și păreri greșite legate de implanturile mamare.

Implanturile produc reacții alergice

Fals! Nu au existat cazuri în lume și nici un studiu nu a confirmat declanșarea unei alergii. Există un număr extrem de mic de femei care au alergie la silicon, însă aceasta nu este dată de implant ci este existentă în organism și se știe de ea, cu mult înainte de operația de mărire a sânilor.

Sânii arată artificial după implant
Fals! Nu există nici un motiv de a avea aspectul de „sâni falși', decât în cazul alegerii unor mărimi exagerate. Un implant corect ales și corect plasat face ca sânul să arate absolut natural, fie că sunt folosite silicoane anatomice, fie senzualele silicoane rotunde cu efect push up.

Implantul mamar provoacă cancer
Fals! Specialiștii au stabilit fără nici un dubiu: nu există nicio legătură între implanturile mamare cu silicon și dezvoltarea cancerului de sân. Cel mai vast studiu cu acest rezultat aparține medicilor și experților de la Comisia Națională pentru Materiale din Silicon din Statele Unite.

Mameloanele își pierd sensibilitatea după mărirea sânilor
Fals! Există foarte puține cazuri de implanturi foarte mari care întind prea mult nervii din zona mameloanelor și se instalează o diminuare a capacității senzoriale a acestora, însă chiar și așa este vorba doar de o senzație temporară care dispare în scurtă vreme.

Implantul împiedică alăptarea
Fals! Așezarea implantului nu are nici o legătură cu lactația, iar incizia se face fără să afecteze sau să atingă canalele galactofore ori glanda mamară.

După mărirea sânilor cu implanturi, nu mai poți face sport
Fals! În perioada de recuperare de 4-6 săptămâni se interzic, este adevărat, mișcările bruște și solicitarea sânilor prin sport dar după aceasta se revine progresiv și se pot relua orice activități sportive.

După implanturi este interzisă expunerea la soare
Fals! Mersul la plajă sau la solar și expunerea la soare sunt interzise doar în perioada de recuperare și aceasta numai pentru a asigura o cicatrizare perfectă. Radiațiile solare intense pot produce o colorare mai închisă a cicatricilor în curs de vindecare, dar după vindecare nu mai există nici o restricție… solară.

Implanturile pot exploda în avion
Fals! Implanturile din gel siliconic nu își modifică în niciun fel volumul odată cu scăderea presiunii atmosferice. Mitul este produs de o întâmplare din perioada de început a augmentării mamare cu implanturi, când o femeie care își mărise sânii până la cupa F a leșinat într-un avion din cauza fricii de zbor și fără nici o legătură cu implanturile.

Implanturile trebuie schimbate după 5-10 ani
Fals! Majoritatea implanturilor au garanție de calitate pe viață, dar de multe ori femeile își doresc după mai mulți ani o schimbare de formă sau de mărime în plus sau în minus față de implantul existent.

Implanturile se lasă după naștere
Fals! Lăsarea sânilor după naștere, care apare la unele mame, se produce în același fel, cu sau fără implant. Sânii se lasă ca efect al scăderii în volum a glandei mamare după încetarea lactației și nicidecum al existenței implantului.

Material realizat cu sprijinul: 

polytech_blite_thp

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate