Ghetuța lui Moș Nicolae. Cum s-a ajuns la tradiția de a pune cadouri în ghetuțe

Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, mai cu seamă pentru cei mici. An de an, aceștia fac eforturi supraomenești pentru a nu adormi și a-l prinde pe Moș Nicolae în momentul în care le pune cadouri în ghetuțe. Dar știi cum s-a ajuns la tradiția punerii cadourilor în încălțăminte? 

Află, în cele ce urmează, cum s-a ajuns ca ghetuța lui Moș Nicolae să “găzduiască” darurile pe care le primesc cei mici.

Ghetuța lui Moș Nicolae are în spate o poveste înduioșătoare

Povestea lui Moș Nicolae spune că un prelat pe nume Nicolae a aflat că un nobil sărac avea trei fete care erau menite să devină sclave. Și asta pentru că nu aveau niciun fel de zestre, condiția esențială pentru a-și putea găsi soți.

Așa că, atunci când a venit vremea ca fiica cea mare a bărbatului să se mărite, Nicolae s-a dus pe furiș, într-o noapte, acasă la ei și le-a lăsat la ușă o pungă cu galbeni. Povestea s-a repetat și când i-a venit fetei mijlocii vremea să se mărite. La cea de-a treia fiică, însă, tatăl lor și-a propus să fie mai vigilent, așa că a păzit noaptea ușa casei.

Prelatul Nicolae nu a putut fi, totuși, păcălit, așa că s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului cu bani pe horn, acesta nimerind într-o gheată aflată la uscat în fața focului.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii știu că trebuie să-și curețe ghetuțele și cizmulițele, deoarece Moș Nicolae va trece pe la ei să le aducă daruri. Bineînțeles, dacă au fost cuminți. În caz contrar, în loc de daruri primesc o nuielușă care să-i atenționeze că nu au fost cuminți și nu au ascultat de părinți și de bunici.

Citeste si Urări de Moș Nicolae. Transmite-le celor dragi cele mai frumoase gânduri cu ocazia sărbătoririi acestui mare sfânt al creștinătății

Sursa foto: shutterstock

Află mai multe despre legenda lui Mos Nicolae

Ai sărbătoriți de Sfântul Nicolae? Iată care sunt cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae pe care le poți trimite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate