Gateste sanatos

Din obisnuinta, punem toxiinfectile alimentare pe seama faptului ca nu am servit masa acasa. In realitate insa, 80% dintre cazuri se intampla tocmai din vina noastra, in propria bucatarie. Poti evita aceste complicatii, urmand cateva sfaturi simple.

  • Deseori, toxiinfectiile sunt cauzate de folosirea aceluiasi cutit si pentru taiatul carnii, si pentru curatatul legumelor.
  • Cand gatesti, foloseste doua tocatoare: unul pentru carne si altul pentru restul alimentelor.
  • Schimba cat mai des carpele de bucatarie, pentru ca ele sunt surse importante de microbi (de exemplu, orice lichid dintr-o carpa murdara contine de un milion de ori mai multe bacterii decat scaunul WC-ului!).
  • Spala alimentele in alte vase decat cele in care speli farfuriile, tacamurile, cratitele etc.
  • Mainile sunt purtatori majori de microbi. De aceea, spala-le cu apa si sapun si inainte, si dupa ce ai umblat cu ingredientele pe care le pui in mancare.
  • Carnea cruda, pusa la dezghetat in frigider, trebuie asezata pe ultimul raft de jos. Astfel, sucul pe care si-l lasa nu se va scurge pe alte alimente, contaminandu-le.
  • Indiferent ca este fiarta, prajita etc., carnea trebuie sa fie foarte bine patrunsa atunci cand este consumata.
  • Orezul fiert dinainte si lasat la temperatura camerei (pana in momentul servirii) este una dintre principalele cauze ale toxiinfectiilor alimentare. De aceea, dupa ce l-ai luat de pe foc, tine-l sub un jet de apa rece si apoi pune-l in frigider.
  • Clantele usilor, robinetele si cosul de gunoi din bucatarie sunt surse de contaminare cu tot felul de microbi. Dezinfecteaza-le periodic.
  • Alimentele pastrate in frigider trebuie acoperite cu capace sau folie alimentara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente