Gargara ține răceala la distanță

Mai toată lumea a auzit despre obiceiul de a face gargară. Însă câte dintre noi știu mai multe despre influența benefică pe care o are gargara asupra sănătății?

gargara

În lunile reci, una din principalele griji, când vine vorba despre sănătate, este de a nu răci. O metodă naturală de prevenție, practicată de rudele mai în vârstă, dar uitată în prezent, este gargara zilnică, cu diverse ingrediente care să ajute la curățarea gâtului. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune combinații.

Gargara cu sare

Dincolo de faptul că este un obicei cu lungă tradiție, combinația dintre apă caldă și sare a stârnit și interesul oamenilor de știință. Un studiu publicat în 'The American Journal of Preventive Medicine', în 2005, a arătat că persoanele care se clăteau cu această combinație de trei ori pe zi au avut cu 40% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de infecții ale tractului superior, comparativ cu persoanele care nu au inclus acest obicei în rutina de zi cu zi.

Dacă ai ratat perioada prevenției, nu-i nimic. Atunci când apar primele semne de durere în gât, cel mai la îndemână este să pregătești un pahar cu apă caldă în care să pui o lingură de sare, apoi să începi gargara.

 Sucul de lămâie

Dacă nu suporți senzația lăsată de combinația sărată, înlocuiește sarea cu o linguriță de suc de lămâie proaspăt stros. Folosește această soluție dimineața și seara, și bucură-te de rezultatele benefice. Aciditatea specifică lămâii nu va permite bacteriilor din gât să se dezvolte.

Bicarbonatul de sodiu

Folosit adesea pentru îndepărtarea respirației neplăcute, însă cu numeroase alte întrebuințări, despre care poți citi aici, bicarbonatul de sodiu poate fi soluția salvatoare pentru durerile de gât. Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu apă caldă și fă gargară
ori de câte ori ai ocazia, cu scopul de a umezi mucoasa gâtului.

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate