Timp de gatit: 1 ora si 30 min
Ingrediente pentru 4 portii :
- 2 linguri cimbru
- 1/2 lingurita piper de Cayenne
- 700 g pulpa de miel
- 50 g unt
- 100 ml vin alb, sec
- 200 g cuscus
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 6 fire ceapa verde, tocata
- 3 linguri menta proaspata, tocata
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un vas, topeste untul pana cand incepe sa se rumeneasca si dispare spuma, iar apoi rumeneste carnea uniform, pe toate partile (operatiunea dureaza 10-12 minute).
Micsoreaza flacara, adauga 100 ml apa si acopera vasul cu un capac. Dupa 5 minute intoarce carnea, iar dupa alte 5 adauga vinul. Continua procedeul pana cand friptura se fragezeste, adaugand apa, daca lichidul scade.
2 Intre timp, pune cuscusul intr-un bol larg si toarna deasupra 300 ml apa clocotita, in care ai adaugat 1 lingurita de sare. Adauga uleiul si lasa sa stea timp de 3 minute. Afaneaza cu furculita si adauga verdeata, ceapa si sucul de lamaie. Taie friptura felii si serveste cu garnitura de cuscus.
Pofta buna!
Încearcă și această rețetă de cuscus cu legume