Florile desertului in gradina ta

Desi se crede ca aduc ghinion, aceste plante sunt din ce in ce mai indragite. Sfaturile noastre te vor ajuta sa le ingrijesti asa cum trebuie.

Diversitatea de soiuri, forme, culori si dimensiuni face din cactus o planta curioasa si un pic "miraculoasa", a carei ingrijire ne provoaca la un exercitiu de rabdare – rasplatit pe deplin in minunea infloririi superbei flori.

Conditii de crestere

Originar din zonele desertice, cactusul este o planta iubitoare de seceta. De aceea, trebuie sa avem grija ca planta noastra sa beneficieze de toate conditiile specifice.

Solul

Cactusul trebuie sa creasca intr-un sol mai mult nisipos, amestecat cu pietris. Pentru decorarea unui vas in care avem cactusi mici, putem folosi fragmente de roca, scoici etc.

Temperatura

Este necesar sa ii asiguram suficienta caldura in perioada primavara-toamna, insa iarna trebuie sa il tinem la racoare (max. 12 grade C/min. 5 grade C, cu exceptia "cactusului cu par", care are nevoie de min. 15 grade C). Atentie: prea multa caldura, iarna, va impiedica inflorirea din primavara.

Lumina

Iarna, cactusul trebuie asezat intr-o zona foarte luminoasa si, daca se poate, chiar insorita. Vara, in schimb, cactusul trebuie ferit de soarele arzator, mai ales in orele amiezii.

Apa

Primavara, cactusul trebuie udat saptamanal, iar vara – la doua zile, sau chiar zilnic, daca este foarte cald. Spre toamna, intervalul de udare se reduce la o saptamana, in timp ce iarna se uda maximum o data pe luna.

Umiditatea aerului

Cu o singura exceptie, si anume Cleistocactus-ul, nu este necesar sa pulverizam apa pe cactusi pe perioada verii. In plus, incaperea in care cresc cactusii trebuie bine aerisita, mai ales vara, cand fereastra trebuie tinuta deschisa cat mai mult timp.

Replantarea

Se recomanda replantarea cactusilor tineri in fiecare primavara, pentru a le oferi spatiu de crestere. Atentie insa la dimensiunea noului ghiveci, care trebuie sa fie cu putin mai mare, altfel cactusul nu va inflori.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Flori - Gradina