Flori de toamna pentru gradina ta

Flori de toamna pentru gradina ta

gladiolaAsociate cu toamna, crizantemele raman inflorite pana tarziu, la caderea brumelor. Cresc armonios daca sunt udate si invelite in perioada cand solul este inghetat. Sunt sensibile la lumina si nu sunt pretentioase cand vine vorba de solul unde vor fi plantate. Florile crizantemei apar in momentul in care durata zilei scade. Se tunde primavara, dupa anotimpul friguros.

In Romania, crizantemele nu rezista la temperaturile scazute de afara, de aceea toamna se muta in spatii protejate, unde temperatura nu scade sub 5 grade Celsius, dar nici nu creste mai mult de 10 grade. Pana in luna martie, crizantemele puse la iernat se uda rar, cat sa nu se usuce complet pamantul din vas.

Culorile crizantemelor merg de la nuante inchise de violet (soiul Accent), pana la alb (soiurile Penny Lane, Luyona sau Breitner) sau galben (Axilia, Homaro, Graceland sau Frivoli).

Ochiul boului se gaseste in nuante de roz, violet, albastru si alb; florile acesteia incep sa se deschida la sfarsitul lui august si raman inflorite pana cand da inghetul. La inceputul verii plantele de tip Aster se transforma in mormane, cu zeci de boboci de flori. Are tendinta sa se intinda in toata gradina, amestecandu-se foarte bine cu alte flori. Locurile insorite sunt cele mai potrivite pentru aceasta floare.

Pentru ca nu creste foarte inalta (15-20 cm), aster este perfecta pentru gradina, mai ales daca este plantata in straturi sau la bordura. Cum este sensibila la boli, nu o plantati in acelasi loc in fiecare an. Prefera zonele cu un sol cu pH acid sau neutru, usor drenabil, bogat in substante nutritive. Daca vremea este secetoasa, aster se uda foarte bine, pana cand apa balteste pe pamant; nu udati cu furtunul.

Nicotiana (regina noptii) este cultivata cel mai bine sub forma de tufe. Interesant de remarcat este faptul ca Regina Noptii isi deschide florile seara, sau atunci cand vremea este racoroasa si usor inorata, inchizandu-se imediat ce apare soarele.

Odata cu racirea vremii, planta continua sa infloreasca, dar isi pierde parfumul. In privinta daunatorilor nu iti face probleme. Nu prea are. Fiind inrudita cu planta de tutun, de unde si numele ei latinesc Nicotiana Alata, toate partile ei componente – flori, frunze, tulpina – contin nicotina, un insecticid natural apreciat de horticultori.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina