Fii sanatoasa si de Sarbatori!

Arsuri si socuri electrice

 • Cauze:
  Asemenea accidente pot surveni daca instalatia de beculete pentru brad este defecta sau daca ai asezat bradul prea aproape de foc sau de alte surse de caldura.
 • Prevenire:
  Pune pomul si ornamentele luminoase departe de semineu, soba, calorifer si de orice sursa de curent electric. Inainte de a instala luminitele, asigura-te ca nici un bec nu e spart si ca firele nu sunt scoase din fasunguri. In cazul in care beculetele palpaie, inseamna ca instalatia este foarte veche si trebuie neaparat sa cumperi alta noua. Majoritatea seturilor moderne de beculete sunt dublu izolate electric si au un transformator de joasa tensiune, ceea ce le face mai sigure.
 • Tratament clasic:
  Daca esti in preajma unei persoane care s-a electrocutat, intrerupe curentul in toata casa. Indeparteaza persoana electrocutata de sursa, folosind un bat de lemn (coada unei maturi). Nu folosi obiecte metalice! Suna la Salvare. In cazul arsurilor, daca hainele iau foc, stinge flacarile cu o patura sau cu apa. Tine zonele arse sub jet sau comprese cu apa rece, timp de zece minute.
 • Tratament naturist:
  Pentru arsurile grave, remediul naturist este 1g de vitamina C, luat de 2-3 ori, la intervale de o ora. Cremele pe baza de vitamina E sau aloe vera pot ajuta la vindecarea arsurilor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sport si sanatate