Exerciţii contra durerilor de spate din perioada sarcinii

Exerciţii contra durerilor de spate din perioada sarcinii

Știm că cei nouă luni de sarcină sunt o binecuvântare, dar mai știm că nu sunt chiar așa ușor de trecut, mai ales dacă sunt însoțite de grețuri sau dureri de spate. Iată care sunt cele mai bune exerciții contra durerilor de spate:

Este foarte important să faci mişcare în timpul sarcinii. Nu te protejează numai împotriva durerilor de spate, ci îţi oferă și multe alte avantaje. Înotul, de exemplu, este excelent pentru femeile gravide. Nu este numai un minunat mod de relaxare, dar și întăreşte şi muşchii lombari, iar apa „preia' o mare parte din greutatea corpului, uşurând presiunea exercitată asupra coloanei şi a spatelui. Mai poţi încerca exerciţii uşoare de aerobică pentru gravide, covorul rulant, plimbările sau bicicleta medicinală de 2-3 ori pe săptămână, suplimentate de exerciţiile pentru spate. Vă prezentăm două exemple de astfel de exerciţii – pe cât sunt de uşor de „executat', pe atât sunt de eficiente

Exerciţii contra durerilor de spate din perioada sarcinii

  1. Stai pe podea, sprijinită în palme şi genunchi. Inspiră, lăsând capul să atârne şi arcuieşte-ţi spatele ca o pisică. Apoi expiră, ridicând capul şi ţinând spatele drept, paralel cu podeaua. Poţi face zilnic acest exerciţiu sau de câte ori simţi că e nevoie.
  2. Stai pe spate, culcată pe podea şi adu-ţi genunchii îndoiţi la piept. Întinde-ţi braţele în afară. Roteşte-ţi genunchii spre stânga şi capul spre dreapta, relaxează-te 30 de secunde, apoi roteşte în sens invers şi relaxează-te din nou. Repetă de 2-3 ori. Acest exerciţiu poate fi făcut o dată pe zi sau când e nevoie.
  3. Dacă în timpul mişcării – de orice fel – nu te simţi confortabil sau apar diverse simptome (dureri, ameţeli etc), este cazul să mergi la medic. El te va sfătui ce ai de făcut în privinţa mişcării, de acum încolo.

Foto: 123rf

Citeste și:

Alimente antistres pe care merită să le incluzi în dieta ta

Semnul care poate anunța apariția demenței. Este foarte ușor de depistat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate