Acestea sunt plantele care vindecă bolile ficatului

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

De mai bine de 2000 de ani, oamenii şi-au vindecat bolile ficatului cu plantele tămăduitoare. Iată-le pe cele mai importante dintre ele. Acestea sunt plantele care vindecă bolile ficatului:

Laptele de ciulin – este „medicul' de bază în bolile ficatului. El ajută la protejarea celulelor hepatice prin blocarea absorbţiei de toxine şi eliminarea acestora din organism. Şi asta nu e tot: laptele de ciulin este și un antioxidant foarte puternic, ajutînd la protejarea altor zone ale corpului de radicalii liberi de efectele toxinelor. Există studii care au demonstrat faptul că laptele de ciulin îmbunătăţeşte funcţia ficatului şi creşte rata de supravieţuire a pacienţilor cu ciroză ori hepatită cronică.

plante care vindeca bolile ficatului

  1. Armurariul – este un bun remediu pentru o varietate de boli, în special ale ficatului, rinichilor şi ale vezicii biliare. Cercetările au demonstrat că substanţele din armurariu, în special silimarina, protejează ficatul de efectele nocive ale toxinelor, medicamentelor (de exemplu paracetamului care, în doze mari poate provoca afecţiuni hepatice). Armurariul are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care stimulează apariţia de noi celule în zonele afectate ale ficatului.
  2. Rădăcina de păpădie – utilă atât pentru „repararea' ficatului cât şi pentru unele tratamente digestive, căci stimulează fluxul bilei şi accelerează eliminarea toxinelor.
  3. Frunzele de anghinare – are efecte excepţionale de regenerare a ficatului şi stimulează eliminarea toxinelor din organism.
  4. Astragalus – are atât proprietăţi antivirale cât şi de întărire a sistemului imunitar. Conţine un element cheie – saponina, despre care experţii în domeniu afirmă că protejează organismul de apariţia leziunilor hepatice induse chimic.

foto: 123rf

Citeste și

5 reguli simple care te scapă de gripă

Uită de stres. Cum să te relaxezi în fiecare zi după muncă

Adevărat sau fals: Idei preconcepute despre scolioză

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri