EXCLUSIV AVANTAJE: Lidia Buble “Mama ne-a făcut piure de cartofi cu bormașina…”

Lidia BubleSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

A fost remarcată pe scena muzicală datorită unor inflexiuni vocale psaltic-orientale din melodia lui Ady Sână, Kamelia. Era evident că vom mai auzi de ea. Relația cu Răzvan Simion a scos-o, însă, definitiv din anonimat. Urmează să aflăm dacă legătura lor s-a destrămat definitiv sau sunt doar zvonuri. Nouă ne-a povestit cum îi gătește lui Răzvan supă cu tăieței de casă…

EXCLUSIV AVANTAJE: Lidia Buble “Mama ne-a făcut piure de cartofi cu bormașina…”

Lidia, știm puține lucruri din viața unei familii atât de speciale așa cum este a ta… Poți să ne vorbești despre cutumele care te-au ghidat în copilărie? A fost ceva ce te-a deranjat?
Noi suntem o familie unită și de mici am fost învățați să avem această dragoste familială frumoasă. Mami și tati trăiesc o poveste de iubire pură, așa cum rar poți vedea. Ei sunt protectorii, mentorii și cei mai buni profesori, atunci când vine vorba de valorile vieții. Familia mea este specială, pentru însăși căldura oferită, prin toate sfaturile date, de când suntem mici până ajungem mari și, mai ales, prin spiritul unic și armonios pe care-l trăim în casă.
Noi respectăm fiecare obicei de sărbători, cu mers la colindat, cântat la biserică, gătit în familie, făcut cadouri fiecăruia în parte, vizitat bunicii și rudele… fără falsă modestie, familia mea este una ca din povești!

Sunteți 11 copii în familia Buble… povestește-mi despre momentele când luați masa, de exemplu. Sau când vă ciondăneați ca între frați. Se transforma invariabil într-un vacarm? Cine reușea să vă liniștească?
A fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Fiind 11 frați, noi ne-am crescut unii pe ceilalți, mâncam împreună, ne jucam, ne acopeream atunci când făceam boacăne. Îmi aduc aminte că, atunci când ne era foame, mergeam la vecini și luam roșii și le împărțeam între noi. Dar asta pentru că nu voiam să intrăm în casă, ci să stăm afară, la joacă, până târziu. Știam că dacă mergeam să mâncăm, mama ne oprea în casă și nu ne doream, sub niciun chip, să facem asta.
La noi, masa era ca o adevărată poveste de spus și ilustrat. Atunci când mama ne gătea, pentru că eram multe guri de hrănit, cantitățile de mâncare erau enorme. Totul ia o altă formă, atunci când ai parte de o familie numeroasă. De la mesele pline, mâncarea făcută de mami în cantități industriale, până la joacă. Totul a fost și este la superlativ, este minunat să ai mulți frați și, mai ales, nepoței. O fază amuzantă a fost atunci când mama ne-a făcut piure de cartofi  cu bormașina, pentru că nu avea ustensilă atât de mare pentru cantitatea gătită. Și acum, când ajung acasă, mama îmi pregătește mâncarea mea preferată, supa cu tăiței. Ba mai mult de atât, am învățat rețeta și o fac și eu acasă, atât mie cât și iubitului meu.

Se duceau spre purtare hainele fraților mai mari către cei mici? Au existat asemenea ocazii?
De multe ori, cel puțin frățiorii mei aveau fiecare în parte hăinuțe rămase de la unul sau altul, dar și noi, surorile apropiate de vârstă făceam asta. Însă, cele două surori mai mici, sunt independente și au propriile ținute. Mie îmi place să le fac cadouri haine și să mergem împreună, când merg la Deva sau vin ele la București, la shopping. Cel puțin, cu Dia și Lori, mergeam constant să ne luăm câte ceva nou și… fashion. Cu așa surori frumoase, nu ai cum să nu mergi mândră! 🙂

Tu ai o voce deosebită. Un timbru și o emisie destul de rar întâlnite în România. Când ai descoperit cât de frumos știi tu să cânți?  
De mică, eu și frații mei mergeam și cântam la biserica tatălui meu săptămânal și de Sărbători. Noi suntem o familie cu har de la Dumnezeu, cu talent muzical nativ.
Prea puțini știu că eu am făcut gimnastică de performanță în Deva încă de la vârsta de 5 ani. Și pentru că am fost o fire perfecționistă, acum mulți ani, am luat decizia de a veni la București, pentru a-mi dezvolta abilitățile sportive, dar și a ajunge pe marile podiumuri ale lumii, însă, întâmplarea a făcut ca tocmai calea muzicală să fie cea pe care urma să merg. Adi Sînă a fost persoana care m-a remarcat și, încrezător în talentul meu, mi-a propus să lucrez în studio, alături de el. Astfel, drumul meu în viață a devenit unul muzical, în care emoțiile, pasiunea pentru cântat și întreaga mea ființă se regăsesc la ora actuală. Cred că succesul înseamnă să știi să-ți menții coloana vertebrală și să nu renunți niciodată la visul tău. Acum am ajuns să am deja două colaborări cu doi mari artiști de talie internațională și, recent, piesa La Luna' a depășit orice așteptări ca notorietate, mai ales că, la doar câteva zile de la provocarea dată pe Tik-Tik, dansul La Luna a ajuns viral. Totodată, datorită publicului sunt ceea sunt în ziua de azi. Sunt dependentă de bublișorii mei și le mulțumesc, mereu, când îmi scriu atât de multe mesaje frumoase, semn că muzica mea ajunge acolo unde trebuie, la sufletele lor. Să știți că dacă nu aș fi avut atâta încurajare din partea lor, nu cred că aș fi avut ambiția de a evolua și a duce cariera mea muzicală la un nivel atât de înalt.

Ce spui când nu te aude nimeni?
Ca Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce sunt acum.

Ești un om împăcat cu tine? Pare că vrei mereu să schimbi ceva în imaginea ta de artist…
Eu mă consider o persoană cu un stil cât se poate de natural din toate punctele de vedere. Ca artist, sunt cameleonică și-mi place să mă reinventez cu fiecare apariție a mea. Am un stilist personal care îmi alege ținutele ca pentru sufletul meu. Ne sfătuim mereu înainte de a avea o emisiune sau eveniment important, dar îmi place să mă și inspir de la cei mai mari designeri ai lumii. La concerte îmi place să am ținutele care să mă facă să mă pot mișca, să nu fiu încorsetată doar de dragul modei. Pe scenă este important sentimentul pe care-l transmit publicului, emoția pieselor pe care le cânt alături și cu bublișorii mei. Continui să fiu acea fată simplă, naturală și sinceră, atât personal cât și profesional.

Ce gătești cel mai des?
Wow! Paste… însă, cum am un stil alimentar sănătos, încerc să nu fac abuz. Ador să fac rețeta mea preferată, de la mami: supă cu tăiței.

Dacă te-ai întoarce în trecut ce ai schimba?
Nu aș schimba absolut nimic, pentru că toate lecțiile vieții sunt menite a ne maturiza și a ne arăta pașii spre ceea ce urmează să facem. Sunt o persoană mulțumită de mine însămi, fără regrete.

Ce carte ai pe noptieră și la ce serial ne recomanzi să ne uităm pe Netflix?
MARK MANSON – Arta subtilă a nepăsării.
Serialele La Casa de papel' și Outlander.'

Crezi că destinul nostru este un dat sau de noi depinde să-l croim în funcție de propriile alegeri?
Cred în determinarea de a-ți croi un destin frumos. Vorba veche, din popor, „cum îți așterni, așa dormi' este foarte adevărată în cazul propriului destin. Trebuie să știi ce-ți dorești de la viață, pentru a urma drumul cel drept, să fii echilibrat și corect în absolut toate deciziile și, mai mult de atât, să fii sincer față de propria persoană.

Interviu realizat de Florentina Mușat

Foto: PR

Citeste și:

Fosta iubită a prințului Harry refuză să vorbească despre el și Meghan Markle! „Nu îmi voi exprima nicio opinie pentru că …'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje