EXCLUSIV AVANTAJE: Andreea Raicu “Le sunt recunoscătoare oamenilor care m-au trădat.”

Andreea Raicu

S-a spus despre ea că este una dintre cele mai frumoase femei din România. După ce ani de zile a fost în atenția publicului, la un moment dat Andreea Raicu a decis să se retragă. S-a retras pentru a se ocupa de propria persoană, iar din acest lucru a reușit să construiască un business.

Andreea Raicu, ce te-a ajutat ca astăzi când te uiți în oglindă să vezi această femeie?

Dacă mă întrebai asta acum câțiva ani, ți-aș fi spus că ambiția. Am fost dintotdeauna o femeie ambițioasă și perfecționistă, care nu renunța ușor și care mergea până în pânzele albe pentru a obține ce și-a propus. Dar nu cred că asta m-a ajutat cel mai mult să fiu împăcată cu mine atunci când mă uit în oglindă, ci curiozitatea și disponibilitatea mea de a lucra constant cu mine, de a-mi întoarce pe toate părțile toate nemulțumirile și durerile si inadvertențele. Nu am renunțat la mine, cu mici excepții, și întotdeauna m-a preocupat echilibrul meu emoțional și mental. Am trecut prin multe, dar am avut curajul să mi le asum, să le disec, să mă împac cu ele, să merg mai departe. Și tare mă bucur că am avut tăria de a o face, pentru că n-a fost un drum simplu.

Ce trebuie să accepte o femeie și, din contră, la ce trebuie să renunțe pentru a intra într-un echilibru cu propria persoană?

Cred că în primul rând să renunțe să mai fie dușmanul ei cel mai mare, să renunțe să se lupte cu ea și cu toate lucrurile care nu îi plac, cum fac cele mai multe femei. În același timp, cred e important să-și accepte feminitatea mai mult și să n-o mai vadă ca pe un defect sau un semn de slăbiciune. Energia noastră feminină e o parte foarte importantă și atunci când e renegată, nu ne facem niciun bine. Și cred că ar trebui să renunțe la internalizarea presiunilor societății despre cum ar trebui să fie și să arate o femeie în rândul lumii'.

Ce te doare cel mai tare când te doare? Aici nu mă refer la suferințe fizice?

Mă doare sufletul așa cum doare pe absolut toată lumea care își dă voie să simtă.

Pe contul tau de Instagram am g[sit o postare în care purtai un tricou statement. Mesajul lui este EAT GOOD. FEEL GOOD. Regret NOTHING. Îți propun să le disecăm pe fiecare în pare. Ce înseamnă pentru tine și ce faci ca să atingi maximul în fiecare dintre cele 3 situații:

EAT GOOD

Da, este un tricou din colecția Mind and Body pe care îl port mereu cu drag. În ceea ce privește mesajul, este unul cu care rezonez foarte mult. Am o alimentație cât se poate de echilibrată. Lumea are uneori părerea greșită despre mine că aș mânca salată în fiecare zi și doar atât. Nu e așa. Da, sunt atentă la ce mănânc, pentru că îmi respect corpul și propria sănătate, dar în același timp sunt conștientă că un desert din când în când sau o porție de cartofi prăjiți nu sunt un capăt de țară. Doar mâncarea și viața au fost făcute să ne bucurăm de ele.

FEEL GOOD

Cel mai bine mă simt atunci când îmi iau timp pentru mine și am grijă de nevoile mele – e atât de ușor să ne lăsăm prinși în vârtejul unui program încărcat și să uităm și să respirăm. Când am mai multe astfel de zile și văd felurile în care își lasă amprenta asupra stării mele de psihice și asupra sănătății în general, spun imediat stop. Meditez, merg la yoga, mă văd cu oamenii dragi, ies cu Efi în parc. Toate astea îmi dau energie și o stare de bine pe care nu am cum să o obțin altfel.

Regret NOTHING

Am învățat să nu regret absolut nimic din tot ce mi s-a întâmplat în viață. De ce aș face-o? Regretul nu schimbă cu nimic lucrurile și nici nu pot să mă întorc în trecut să aleg altceva. Prefer să-mi învăț lecția pe care trebuie să o învăț și să merg mai departe. În plus, toate lucrurile care mi s-au întâmplat – și bune și rele – sunt parte din cine sunt acum… și îmi place cine sunt acum 🙂

„Am învățat să pun STOP înainte să fie prea târziu!'

Nu o dată cred că ai obosit. Ce ai făcut pentru a-ți reporni motoarele?

Da, uneori motivațiile greșite sau anumite perioade mai complicate m-au dus la epuizare. La început nu am știut să mă opresc, dar o făcea viața pentru mine prin diverse metode: ba un picior rupt, ba probleme cu coloana sau altceva care mă forța să îmi întrerup goana. În timp, am înțeles că dacă nu mă opresc eu, viața o va face mereu, dar într-un mod mult mai brutal decât mine, drept pentru care am învățat să pun STOP înainte să fie prea târziu. Am realizat că dacă ajung să mă epuizez, nu mai contează nimic altceva. Așa că în aceste momente pun stop, mă deconectez total de la ce am de făcut, după ce mă asigur că lucrurile sunt controlate de alți oameni, și îmi iau timp în care să am grijă de mine. Dorm, citesc, merg la masaje, meditez, fac sport, înot, stau cu oamenii dragi și fac cât mai multe lucruri pentru sufletul, inima mea  și corpul meu, ca să pot să îmi recuperez energia pierdută.

Trăim o eră în care motivaționalele sunt la mare modă și nu-i nimic rău în asta. Ce-ți spui atunci când:

  • ești supărată

Depinde cât de grav este motivul, dar dacă este ceva de moment, ca de cele mai multe ori, îmi spun că cel mai probabil motivul pentru care sunt supărată acum n-o să mai conteze peste cinci ani, deci de aș petrece prea mult timp în această energie?

  • ești dezamăgită

Nu mă mai șochează atât de tare faptul că oameni sau lucruri te pot dezamăgi. E uman și comun. Cred că cel mai tare mă deranjează și mă supără faptul că m-am pus în situația de a fi dezamăgită, pentru că am ales să ignor lucrurile care au dus la această situație dintr-o dorință imensă de a face ca totul să fie bine. Dar nu se întâmplă deloc des. Am învățat să-mi calibrez bine așteptările și să fiu mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu și în relațiile cu oamenii.

  • te simți lipsită de putere

Când nu poți controla ceea ce ți se întâmplă, încearcă să controlezi cum răspunzi la ce ți se întâmplă. Ești lipsită de putere doar dacă tu crezi asta 😉

  • ai fost trădată

Sună ciudat, dar le sunt recunoscătoare oamenilor care m-au trădat. Pentru că acțiunile lor m-au ajutat să-i scot din viața mea. Și asta e, până la urmă, cel mai bun lucru și pentru că mi-au arătat realitatea și m-au ajutat să fac loc oamenilor care merită să fie acolo.

Andreea, vizavi de statutul tău matrimonial s-a scris și s-a tot scris pentru că oamenii sunt curioși. Departe de a intra în zona gri a acestui capitol, spune-mi, te rog, ai acum alături bărbatul acela care să-ți ofere acel ceva care să te facă să strigi: „Mi-am găsit jumătatea'?

De-a lungul timpului, am fost deschisă să vorbesc despre viața mea în măsura în care am simțit să fac acest lucru. Știu că lumea a fost extrem de curioasă în legătura cu viața mea personală, despre care s-a scris atât de mult. Nu simt să o mai fac, nu pentru că nu e o zonă importantă din viața mea, ci tocmai pentru că e și de aceea simt nevoia să o protejez.

Ce așteaptă femeia Andreea Raicu de la bărbatul pe care-l iubește? 

Am învățat să nu mai aștept, ci să îmi doresc un partener îndeajuns de puternic, care să aibă curajul să fie așa cum este el, fără măștile pe care noi toți am învățat de mici să le purtăm pentru a fi acceptați și iubiți.

Îmi doresc un bărbat matur emoțional, onest, loial, responsabil, care să își ghideze viața după aceleași valori și împreună să putem depăși hopurile inerente. Un bărbat cu care să râd și să am mereu ce vorbi, pe care să îl admir și cu care să mă bucur de viață.

„Da, îmi doresc mult un copil!'

Andreea, care este cea mai recentă experiență care te-a făcut fericită și de ce?

În toți acești ani, am învățat să mă bucur pentru lucrurile mici, întâmplările de zi cu zi. Nu mai aștept acele momente speciale', despre care am tot auzit cât am fost copil și pe care societatea ni le-a indus, ca să mă simt fericită. Știu că pare banal, dar fericirea chiar vine din lucrurile mărunte.

Pentru ce îi mulțumești vieții, dar și pentru ce îți mulțumești ție pentru ceea ce ai devenit astăzi?

În primul rând, pentru familia pe care am primit-o, pentru dragostea care mi-a fost oferită și pentru toate oportunitățile pe care viața mi le-a scos în cale, pentru oamenii minunați pe care i-am avut alături și pe care îi am în continuare, pentru experiențele care m-au format. Iar mie pentru curajul de a accepta provocările pe care le-am primit de la viață, pentru curiozitatea și deschiderea de a merge mai departe indiferent de tot ce am întâmpinat, pentru inteligența emoțională dezvoltată pe care am primit-o.

Ce-ți lipsește acum, cu adevărat?

Probabil că nimic, pentru că sunt convinsă că viața mi-ar fi dat dacă considera că am nevoie de mai mult decât am în acest moment.

Am și o ultimă întrebare, asupra căreia am stat mult înainte să ți-o adresez, de teamă că aș putea fi încă un jurnalist care te întreabă asta, dar risc și te întreb. Îți dorești un copil? Cum te vezi în postura de mamă? Ai adopta, te-ai gândit la acest lucru vreodată?

Da, îmi doresc mult un copil.

A consemnat: Ileana Voicu Ghinea

Foto: arhiva personala

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Fascinanta lume a Ioanei Nicolaie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Interviurile Avantaje