Eurovision 2017: Care sunt primii zece concurenţi calificaţi în Marea Finală a concursului de la Kiev

concurenti calificați în marea finala a concursului Eurovision 2017

Marți seară a început oficial concursul mult așteptat, Eurovision 2017. Pe 9 mai au urcat pe scenă primele 18 țări înscrise în concurs și au fost alese 10 dintre acestea, pentru a merge mai departe în marea finală. Iată care sunt primii 10 concurenți calificați în marea finală a concursului Eurovision 2017.

Concurenții care vor reprezenta țara noastră, Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală Eurovision 2017 – joi, 11 mai, de la ora 22.oo, care va transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

Care sunt primele 10 țări calificate în Marea Finală a concursului Eurovision 2017

Iată care sunt cele 10 țări calificate în Marea Finală a concursului Eurovision 2017, care va avea loc pe 13 mai, la Kiev:  Suedia: Robin Bengtsson – I Cant Go On; Australia: Isaiah – Dont Come Easy; Belgia: Blanche – City Lights; Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons; Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois; Grecia: Demy – This Is Love; Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma; Cipru: Hovig – Gravity; Armenia: Artsvik – Fly With Me; Polonia.

„Mă bucur foarte mult pentru Moldova şi am avut emoţii în timpul show-ului. Când i-am văzut primii calificaţi, am sărit în sus de bucurie. Cea mai mare dezamăgire a mea este că nu s-a calificat Triana Park, din Letonia', a declarat Alex Florea, la finalul spectacolului, potrivit tvr.ro.

„A fost o semifinală strânsă şi am ţinut pumnii strânşi pentru Armenia, Suedia şi Portuglia. Mă bucur că am intuit corect şi cele trei piese s-au calificat în finală', a mărturisit și Ilinca.

Miercuri, 10 mai, este o zi cu emoții și pentru România. De la ora 22.00, Ilinca şi Alex Florea, alături de ceilalţi concurenţi, vor urca pe scena din Kiev pentru repetiţia la care juraţii vor nota prestaţia artiştilor. Conform regulamentului, show-ul nu va fi televizat. În semifinale, notele juriilor de specialitate și televoturile din țările artiştilor care urcă pe scenă în seara respectivă, decid clasamentul competiţiei. Dintre „Big Five', ţările deja calificate în Marea Finală plus ţara gazdă, vor vota în cea de-a doua semifinală telespectatorii din Ucraina, Franţa şi Germania.

Când va urca România pe scena Eurovision de la Kiev

Reprezentanții țării noastre vor urca pe scena Eurovision 2017 pe data de 11 mai. Ilianca și Alex Florea ne vor reprezenta cu piesa „Yodel it!'.

„Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision', a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev.

România va intra, miercuri, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lithuania, Estonia, Israel. Reprezentanții nostri vor avea poziția a cincea în ordinea de intrare în concurs.

Concurcul Eurovision 2017 va fi difuzat transmis în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, în perioada 10-13 mai, de la ora 22:00.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Scandal fără precedent la Eurovision 2017! Reprezentanta Rusiei a fost interzisă

Primul interviu cu Ilinca Băcilă și Alex Florea după ce au câștigat Eurovision: „În copilărie am fost afonă, chiar disfonică!'

Ilinca Băcilă, câștigătoarea finalei Eurovision România 2017, cea mai tânără participantă la castingul pentru coperta revistei Avantaje

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017 Song Contest

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte