Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017 Song Contest

Ilinca si Alex FloreaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Aseară a avut loc finala Selecției Naționale a concursului Eurovision 2017. Anul acesta, publicul a fost cel care a ales prin vot, iar marii câștigători sunt Ilinca și Alex Florea. Ei vor reprezenta România la Kiev la Eurovision Song Contest.

Cei doi au cucerit publicul cu piesa „Yodel it', care a adunat 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia a fost compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, iar ea a fost desemnată exclusiv de telespectatori.

Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Trăistariu cu piesa „I Won’t Surrender', care a obţinut 5.201 voturi, iar el a fost urmat de Instinct, cu „Petale', melodie care a înregistrat 3.063 de voturi, conform tvr.ro.

Ilinca și Alex Florea au fost foarte surprinși că au câștigat Eurosion România 2017 

„Mulţumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision', au spus Ilinca şi Alex Florea, pentru sursa citată.

„Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev şi vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie – cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi', a declarat Iuliana Marciuc, producătorul general Eurovision România.

În Finala Selecției Naționale Eurovision România au fost invitați și cântăreții care vor reprezenta Elveţia, Spania şi Republica Moldova la Kiev.

Câştigătorii Eurovision România au primit pe lângă trofeu, şi un CEC de 5.000 euro. Această sumă este destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională.

Cine sunt Ilinca și Alex Florea

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la vârsta fragedă de 7 ani. Ea a participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la „X factor', ca membră a unei trupe de patru fete, unde a ajuns până în galele live. La 16 ani a participat și la „Vocea României', unde a ajuns până în semifinale alături de Loredana. Ulterior a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.

Nici Alex Florea nu s-a lăsat mai prejos, el a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică, iar apoi a început să participe la diverse festivaluri. În prezent, Alex este masterand la Facultatea de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A participat și el la emisiunea „X Factor' alături de fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali. În anul 2015, Alex a participat și la „Vocea României'.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în Ucraina, la Kievș. Semifinalele se vor desfășura pe 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Pentru a vedea mai multe imagini cu cei doi câștigători, dar și clasamentul finalei Eurovision România 2017, deschide galeria foto de mai sus.

Foto: tvr.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Iuliana Tudor, aşa cum nu ai mai văzut-o! A făcut senzație aseară, la Semifinală Eurovision 2017

Eurovision 2017. Cine sunt finaliștii Selecției Naționale

Cine sunt semifinaliștii Eurovision 2017? Iuliana Tudor şi Dan Helciug prezintă finala selecției naționale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte