Eurespal, cel mai cunoscut sirop de tuse pentru copii, a fost retras din farmaciile din România

Eurespal, restras din farmacii

Eurespal, restras din farmacii

Unul dintre cele mai recomandate siropuri de tuse pentru copii, Eurespal, a fost retras din farmaciile din România şi din Europa.

Agenția Națională a Medicamentului din Franța a decis să retragă acest produs de pe piață după ce s-a dovedit că medicamentul poate provoca afecţiuni cardiace.

Eurespal, cel mai cunoscut sirop de tuse pentru copii a fost retras din farmaciile din România

Producătorul medicamentului Pneumorel, cunoscut în România drept Eurespal, a retras produsul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite.

“Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a decis suspendarea temporară a autorizației de punere pe piață a acestui medicament și a declanșat o procedură de urgență la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului, care se desfășoară în săptămâna 11-14 februarie”, a declarat Anca Cuprariu, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului, pentru B1 TV.

Eurespal se administrează în cazul afecțiunilor respiratorii, atât la copii cât și la adulți. Însă în urma unui studiu efectuat în ultimul an s-a dovedit că a substanța activă, fenspiridă, poate provoca afecțiuni cardiace.

Producătorii medicamentului îi roagă pe cei care urmează tratament cu Pneumorel/Eurepsal să întrerupă administrarea și să ducă flacoanele rămase la distrugere.

O solutie pentru a scapa de tuse este sa bei ceai de ceapa!

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate