Jill Biden îndeamnă oamenii să-și facă timp pentru depistarea cancerului: „Pune-ți sănătatea pe primul loc… Nu întârzia”

Prima doamnă a Americii, Jill Biden, are un îndemn cu privire la Ziua Mondială a Cancerului. „Ai grijă de tine', scrie ea într-un mesaj către publicul american, potrivit PEOPLE.

„Viața este agitată. Există muncă, copii, părinți, drumuri și comisioane de făcut, o listă nesfârșită de lucruri de făcut și în ultimii doi ani ne-am confruntat cu o pandemie globală, pe lângă orice altceva în cotidianul nostru. Trăiește', scrie Prima Doamnă, în vârstă de 70 de ani.

„Am înțeles. Ultimul lucru pentru care ai timp sau pentru care vrei să-l faci este să-ți faci screening-ul pentru cancer. Dar astăzi, de Ziua Mondială a Cancerului, pune sănătatea pe primul loc, doar pentru o clipă.

Dacă ești ca milioane de oameni, este posibil să fi ratat un test Papanicolau, o colonoscopie, o mamografie sau un alt screening critic al cancerului în ultimii doi ani ai pandemiei, dar cancerul nu se oprește pentru COVID', a continuat ea.

„Așadar, dacă ați amânat să mergeți la medic, programează-ți o consultație astăzi', îndeamnă Biden. „Dacă ați amânat examinările recomandate pentru cancer, nu le mai amânați.'

Problema este personală pentru Prima Doamnă și familia ei. Ei au vorbit de mult timp în public despre modul în care cancerul le-a întunecat viața, fiul Beau a murit de cancer la creier în 2015, motivându-i în același timp să lucreze pentru reducerea amenințării acestuia.

„Cancerul ne atinge pe toți într-un fel și nu-i pasă dacă ești ocupat. Depistarea precoce a cancerului îți poate salva viața și nu există nimic pe lista ta de activități mai important decât asta', scrie ea în noul ei mesaj, semnat cu „XO, Jill'.

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a anunțat că își relansează programul „Cancer Moonshot', axat pe reducerea cu 50% a deceselor cauzate de cancer în următorii 25 de ani și pentru a îmbunătăți viața persoanelor și familiilor care se confruntă cu un diagnostic de cancer.

Prima doamnă a vorbit la un eveniment de lansare de miercuri alături de președintele Joe Biden.

„Nouă (n.r ei și președintelui Joe Biden) cancerul ne-a furat bucuria. Ne-a lăsat frânți de durere. Dar prin această durere, ne-am găsit un scop, întărindu-ne forța pentru această luptă pentru a pune capăt cancerului așa cum îl cunoaștem', a declarat Jill Biden.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului