DOSAR SPECIAL Vârstele cruciale și predicțiile karmice pentru anul 2020

Unul din cele mai misterioase concepte astrologice este cel al amprentei karmice, cel care poate descifra existenţele noastre trecute şi viitoare. Unii o cred, alţii nu.

Ea vorbește despre existenţa care nu se opreşte în momentul morţii ci primeşte o nouă viaţă și despre înţelesuri pe care o singură viaţă nu poate să le încapă. Despre dorinţe și întrebări și răspunsuri, despre căutări, dragoste ori poveşti ale memoriei. Despre gesturi. Căci oamenii trec şi lucrurile dispar. Mai rămân doar gesturile pe care le facem. Gesturi în aer. Asta e ceea ce ne amintim.

O amprentă de 200 de vieți

Amprenta karmică este „bagajul' de fapte, emoţii şi sentimente pe care fiecare dintre noi le-a adunat din vieţile pe care le-a trait și care, spun unii dintre astrologii din vechime, sunt în număr de 200 pentru fiecare om. Amprenta karmică poate fi descifrată din astrograma natală, harta cerului din momentul naşterii și poate arăta traseul vieţilor trecute, datoriile adunate în urmă şi problemele pe care le mai avem de rezolvat.

Toate aceste existenţe, bune şi rele, constituie o configuraţie unică pe care o vom resimți în clipele critice ale anului ce începe acum. Unii ca pe un blocaj, o inhibiţie, o teamă, alții ca pe un impuls energetic pozitiv, un ajutor ori sclipirea unui talent. Momentele critice, cele ce trasează „liniile' acestui traseu karmic pentru anul 2020 sunt „Nodurile Lunare', care sunt unite prin „Axa Dragonului'.

De la 36 de ani, la 59

Nodurile Lunare nu sunt planete ori corpuri cereşti ci doar nişte puncte stabilite convenţional, locurile astronomice în care orbita Lunii se intersectează cu cea a Pământului. Ele sunt aşezate diametral opus pe harta bolţii cereşti aşa încât există Nodul Nord cel care indică viitorul, obligaţiile care ne aşteaptă şi Nodul Sud, care arată existenţele noastre trecute. Iar linia care le uneşte reprezintă sau „Axa Nodurilor Lunare', sau „Axa dragonului' care poate arunca o lumină asupra menirii noastre din această viaţă.

Astrologia karmică indică un hotar pentru cei care vor împlini 36 de ani în anul 2020 căci aceasta este vârsta la care Nodul Nord al Dragonului revine în locul avut la naşterea persoanei respective. Până acum, faptele lor nu au avut o prea mare importanță fiindcă aceștia au avut doar de înţeles trecutul și de „simțit' vieţile lor anterioare.

Dar pentru cei ce vor împlini 36 de ani în 2020 se deschide o perioadă de 33 de ani fix, în care ei trebuie să rezolve problemele moştenite, înscrise în amprenta karmică.

Vârstele cruciale pentru 2020

Nodurile Lunare se interpretează şi ca indicaţii asupra eclipselor totale de Soare şi Lună, iar suprapunerile lor pe Axa Dragonului apar ca eclipse parţiale. Eclipsele de Soare au loc la Lună Nouă, atunci când Soarele este în conjuncţie cu Luna iar cele de Lună la Lună Plină, când există opoziţie
Lună – Soare.

La fiecare 18 ani Nodurile revin în aceeaşi poziţie de la naştere astfel că cei care vor împlini în 2020 vârstele de 18, 36, 54, 72 de ani vor trece – cel mai sigur, în luna nașterii – prin cotituri ale destinului, prin „puncte de încercare' și vor trăi evenimente remarcabile. În același fel, momentele grele, de cumpănă ale vieţii, sunt indicate de anii în care Nodurile Lunare sunt în poziţie opusă adică pentru cei care vor împlini în 2020, vârstele de: 9, 27,45, 63 de ani.

Planete retrograde: probleme, dragoste și regăsiri

O altă indicaţie asupra problemelor venite din vieţile anterioare pe care trebuie să încerăm să le „reparăm' o oferă poziţia retrogradă a planetelor, de pe astrograma naşterii. Desigur că, astronomic, nu există un „mers înapoi' al corpurilor cereşti. Este doar o mişcare aparentă, o „iluzie' când, privite de pe Terra, planetele (cu excepţia Soarelui şi Lunii care nu au niciodată mers retrograd) dau impresia că „fac un ocol', o întoarcere din drum pe orbita circumsolară.

Acest mers îndărăt are o semnificaţie astrologică aparte pentru anul 2020, mai ales cel al „planetelor personale' Mercur, Venus şi Marte. Ele trag un „semnal de alarmă', căci comunică blocaje, piedici întrâzieri care cer eforturi deosebite pentru a fi depăşite.

predicţii karmice pentru 2020

Legături speciale apar, în acest an, între două persoane, ce pot fi identificate suprapunând aşezările planetelor peste hărțile natale. Sunt așa numitele „regăsiri peste vieți', fie de dragoste fie de rudenie sau de prietenie. Astfel, Saturn peste Lună arată că în altă existenţă între cei doi a fost o relaţie de familie, una de dragoste dacă este suprapus peste Venus, o rivalitate peste Marte, iar dacă Saturn stă peste Mercur cei doi vor fi fost fraţi. Suprapunerea Saturn-Soare arată că cel regăsit a fost în altă viaţă bărbat faţă de care au rămas datorii karmice de îndeplinit.

Regăsirea sufletului pereche

Cele mai misterioase reîntâlniri, care se produc poate o singură dată în sute de vieţi, sunt „regăsirile sufletului pereche'. Jumătatea perfectă a sferei, despărţită la începuturile omenirii, cea pe care unii cred că o căutăm în tot restul existenţelor noastre succesive.

Găsirea sufletului pereche are un rol major în curgerea destinului. Nimeni nu spune cum îţi poţi recunoaşte sufletul pereche. Nu există nici o indicaţie concretă, nimic, doar o atracţie inexplicabilă, o rezonanţă a sufletului pe care o simţi perfectă, metafizică, inefabilă.

O asemenea regăsire este probabilă în 2020 pentru cei care au o suprapunere perfectă Saturn-Venus, în astrograma natală. Ea le poate schimba acestora total viaţa şi modul de a privi lumea, poate dura ani întregi sau se poate risipi după scurtă vreme şi este irepetabilă. Se întâmplă o singură dată în viaţă şi extrem de puţini muritori au acest noroc unic.

Citeste si

EXCLUSIV AVANTAJE Horoscop 2020, realizat de astrologul Camelia Pătrășcanu

ADRIAN CÎLȚAN | FOTO: SHUTTERSTOCK

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate