DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: terapia Bach te ajută să-ți echilibrezi emoțiile

Cu o floare nu se face primăvară, dar se poate face… terapie. Mireasma florilor te poate transforma dintr-o persoană ursuză și deprimată într-una pozitivă și optimistă. Practic, mirosind anumite arome te vei simți mult mai bine. Ceea ce nu știai până acum este că în frumusețea petalelor este ascunsă o mare putere tămăduitoare.

Efectele miraculoase ale plantelor asupra sănătății nu au trecut neobservate de specialiști. Unul dintre aceștia a fost dr. Edward Bach, medic şi bacteriolog britanic de la începutul anilor 1900, care a dezvoltat un tratament pe bază de flori. Un leac unic la acea vreme, care a obținut rezultate fantastice în rândul pacienților.

Edward Bach a fost un medic englez cunoscut pentru dezvoltarea remediilor de flori, o formă de medicină alternativă
inspirată de tradițiile homeopate clasice. Terapia, care astăzi îi poartă numele, se adresează în mod specific corpului emoțional și sistemului energetic.

Cum funcționează terapia Bach

Tratamentul Bach foloseşte 38 de remedii preparate din flori, care acţionează asupra stărilor emoţionale, echilibrându-le. Sunt folosite flori sălbatice din flora spontană, pentru a se beneficia la maximum de puritatea lor. Printre acestea se numără plopul, roinița, fagul, crețișoara, castanul și corcodușul.

Prin obţinerea energiei plantelor şi transferul acesteia în memoria apei, terapia tratează starea pacientului şi nu
boala însăşi. Fiecare remediu în parte conţine vibraţiile naturii şi proprietăţile vindecătoare ale plantei respective, care automat sunt transmise unei persoane în urma administrării.

Cu ajutorul extraselor din plante pot fi tratate insomnia, lipsa de energie, stresul, agresivitatea, atacurile de panică, stări care pot sta la baza declanşării unei afecţiuni. Remediile florale sunt ieftine, eficiente și simplu de utilizat.

Cum îți poți realiza acasă remediile Bach

Bineînțeles, preparatele din plante pot fi găsite pe rafturile magazinelor de specialitate. Însă, dacă îți dorești, poți să-ți realizezi chiar tu, acasă, remediile florale Bach. Există două metode de preparare a florilor, în funcție de tipul de plantă.

Metoda soarelui – este utlilizată pentru plantele care înfloresc la sfârșitul primăverii și în timpul verii, când soarele e puternic. Se colectează florile dimineața, direct într-un bol de sticlă umplut cu apă până la jumătate. Compoziția se lasă să stea în soare trei ore, după care plantele se înlătură iar lichidul rezultat se filtrează într-o sticlă. Licoarea obținută se amestecă în părți egale cu alcool și reprezintă tincturamamă.

Metoda fierberii – se utilizează pentru soluții preparate din arbori și arbuști, dar și pentru plantele care înfloresc în
perioadele anului în care soarele nu e foarte puternic. Se colectează plantele necesare dimineața, se introduc într-un vas peste care se adaugă două căni de apă și se fierb timp de o jumătate de oră. Lichidul rezultat este filtrat și amestecat în părți egale cu alcool de 40 de grade.

Administrarea remediilor florale e lipsită de riscul efectelor secundare. Tratamentul poate fi aplicat copiilor, femeilor însărcinate, chiar şi animalelor de companie, fără niciun risc. Cu toate acestea, evitați să combinați multe arome diluate în apă și nu depășiți mai mult de șase sortimente.

Ce arome mirosim în caz de…

Stres: ulm, verbină, castan roșu, măslin.

Incertitudine: porumbar sălbatic, nuc, cerato.

Singurătate: viorea de baltă, măr pădureț, stejar.

Apatie: orz, măceș, muștar sălbatic.

Panică: iarba osului, plop tremurător, crețișoară.

Orgoliu: viorea de baltă, fag.

Depresie: muștar, gențiană, măslin.

Descurajare: stejar, pin, ulm, salcie galbenă.

Epuizare fizică și psihică: măslin, carpen, orz. Invidie: viță-de-vie.

Citeste si

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Terapia prin jocul cu nisip aduce la suprafață luptele interioare

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Huo Liao – „cura cu foc'

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Vindecarea prin puterea minții

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: „Baia de Gong', terapia cu gonguri planetare și boluri tibetane

Autor: Ruxandra Hăbeanu

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Terapii alternative