DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: „Baia de Gong”, terapia cu gonguri planetare și boluri tibetane

Gongurile planetare sunt instrumente muzicale unice, calibrate să vibreze pe frecvențe armonice ce corespund planetelor din sistemul solar și care intră în rezonanță cu organismul uman oferindu-i un ,,masaj' de vibrații, până la nivel celular.

Sunetul și vibrația gongurilor planetare, alăturate bolurilor tibetane și mantrelor (silabe, cuvinte sau grupuri de cuvinte care, prin repetare, produc efecte benefice) pun în mișcare energia corpului, deschid, compensează și armonizează frecvențele interne vindecând suferințe ale organismului, minții și spiritului.

În ce constă terapia cu gonguri planetare și boluri tibetane

Am descoperit detalii despre puterea terapeutică a acestor instrumente ancestrale într-o astfel de „baie de gong' suținută de Simona Cornea, din Sibiu, terapeut maseur la „Arta Masajului' și una dintre foarte puținele „maestre de gong' din România. Simona este absolventă de Litere dar
curiozitatea de a experimenta trăiri profunde și aplecarea către știința vindecării au făcut-o să aleagă, în timpul masteratului, calea către veganism și către terapiile benefice:

În dorința de a învața am ajuns în Londra, la primul workshop din multe care urmau să vină. Am învățat o tehnică de transformare, tehnica metamorfică, apoi terapii: shiatsu, eliberare cranio-sacrată, masaj cu bețe de bambus, masaj ayurvedic, masaje faciale sau OFT-atingerea originară, o tehnică de eliberare a emoțiilor stocate în abdomen. Am urmat apoi un curs de Gong Master', care avea în cadrul lui și masajul vibrațional cu boluri tibetane. Nu știam ce este un Gong și nici cu ce se ocupă un Gong Master dar acest curs mi-a schimbat viața ușor și subtil și așa am devenit maestru de Gong'.

Am aflat de la maestra de gong că terapia vibrațională cu gonguri planetare are efecte benefice asupra sistemului nervos central, elimină progresiv stările de anxietate, nervozitate sau teamă și insomnia sau alte tulburări de somn, îmbunătățește concentrarea și echilibrează emisferele creierului prin trecerea undelor cerebrale din starea beta (starea de veghe) în unde alfa (relaxare ) și theta (somn conștient).

Am fost cucerită de sunetul gongurilor, care sunt făcute manual și calibrate pe frecvențele planetelor și am făcut tot posibilul să găsesc instrumentele necesare, iar în martie 2014 am ținut primul concert de sunete sacre împreună cu colega mea de la Iași, Irina.

Gongul planetar Venus și gongul planetar Pământ, uniunea cu iubirea universală

Imediat după, urmam al doilea curs de „Gong Master' cu marele maestru american Don Coreaux, discipolul lui Yogi Bajan, indianul care a adus această practică în America, în vest. A fost magic, iar acolo am învățat despre semnificația acestor instrumente, numite Gonguri planetare. Eu am două gonguri: gongul planetar Venus și gongul planetar Pământ, iar cele două împreună semnifică uniunea cu iubirea universală, necondiționată. Aflând asta, aveam „Baia de Gong', misterioasa terapie cu gonguri planetare și boluri tibetane lacrimi în ochi, pentru că era tot ce am căutat în viață, iubirea necondiționată', și iat-o în mâinile mele.

Știam că vreau gongul Pământ, dar nu știam care să fie al doilea, dar la Revelionul petrecut cu maeștri mei, Massimo Piazza și Elisabeta Ghelber, era acest magic gong planetar Venus, refuzat de un terapeut din Italia și disponibil pentru cine dorea să-l primească în viața lui. Astfel că al doilea gong m-a ales el pe mine, cum îmi place să zic. Și apoi a început călătoria, și chiar am călătorit în aproape toată România. 

Nu a fost ușor să îmi formez un „public' pentru că nu pot să-mi fac reclamă, eu mă las găsită de oameni mai degrabă, decât să dau sfoară-n țară cu ce fac eu. Așa că, încet-încet, oamenii m-au găsit și sunt tot mai atrași de această terapie în grup cu sunete sacre, pe care o țin lunar în Sibiu'.

Ultima specializare a Simonei este cea de EFT-Emoțional Freedom Techniques și Matrix Reimprinting, o terapie – spune ea – „magică, ușoară, eficientă și cu rezultate uimitoare'. Iar în curând vrea să inaugureze propriul salon terapeutic cu sală pentru băi de gong, dar vrea să ducă terapia vibrațională și în plan social:

Vreau să pot intra în spitale sau în centre de copii, cu instrumentele, pentru că, da, sunetul este vindecător. Și sunt tot mai multe studii care arată puterea sunetului asupra stării nostre de bine. Vedeți, acum, când privesc înapoi văd cum parcă cineva invizibil mi-a pus în viață un covor roșu și eu doar am mers pe el. Am puternic înrădăcinată în mine această credință: în viață fac tot ce vreau' și asta am făcut.

Tot ce am realizat până acum a fost după ce am simțit și gândit singură, de prea puține ori am cerut sfaturi. Dar toți oamenii pe care i-am întâlnit – și am întâlnit foarte mulți – m-au susținut și sprijinit. În 10 ani, cu 30 ore pe săptămâna, 11 luni pe an, sunt 13.200 de ore, probabil în jur de 5000 de persoane. Și pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor. Namaste!'

Citește și

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Terapia asistată de animale, cea mai blândă terapie

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: O raritate din adâncurile Asiei, terapia cu semințe

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Shinrin-yoku sau cum te ajută pădurea să te vindeci

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Terapii alternative