Luna Plină a fost de vină pentru stările tale de nervozitate?

Zilele astea ai simțit că nimic nu a mers bine? Ai fost dezamăgită că planurile tale au rămas la stadiul de planuri? În plus, te-ai mai și certat cu cei din jur? Mulți dau vina pe Lună Plină. Dar există o legătură directă?

Fenomenele legate de Lună nu prevestesc întâmplări  apocaliptice, așa cum speculează mulți amatori de senzațional. Însă există o legătură directă între acestea și schimbările noastre de dispoziție? Atunci când este Lună Plină, anumite persoane susțin că se confruntă cu  indispoziție, nervozitate sau oboseală. Ce spun însă studiile științifice realizate pe această temă?

Luna Plină, arătată cu degetul

Din vremuri de mult apuse, Luna Plină a fost arătată cu degetul când ceva nu era în regulă cu oamenii. Dacă fazele lunii sunt luate în calcul în agricultură, acolo unde există chiar un sistem de grădinărit în funcție de acestea, de ce nu ar influența și oamenii, prin forța gravitațională înregistrată în această perioadă?

Cercetătorii susțin contrariul. Spre exemplu, în cadrul unui studiu din 2017, citat de Healthline.com, s-a comparat numărul oamenilor care au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor în perioadele cu Lună plină și în cele „obișnuite' și nu s-a constatat nici o diferență. Iar un alt studiu a ajuns la concluzia că Luna plină nu influențează nici presiunea sanguină.

Pe de altă parte, când vorbim despre schimbările pe care Luna Plină le poate avea asupra dispoziției noastre, ne referim la unele nu atât de grave, încât să fie necesară o vizită la Camera de Gardă, tocmai de aceea, în continuare acest subiect este abordat de cercetători.

Există totuși o excepție raportată de aceștia: s-au observat schimbări evidente de comportament în cazul persoanelor care suferă de tulburare bipolară. Un studiu bazat pe analiza comportamentului a 17 persoane bipolare
a arătat că trecerile de la depresie la stări maniacale erau mult mai frecvente în această perioadă.

 

Citește și: Luna plină ne aduce o explozie de energie?

Foto: Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate