Din ce în ce mai multe voci spun: cu Omicron se încheie pandemia

Varianta Omicron a coronavirusului ar putea fi un semn că pandemia a ajuns într-o etapă nouă, mai sigură și mai ușor de controlat decât celelalte, au declarat experții pentru The Sydney Morning Herald.

Aceștia au spus că noua mutație este mai puțin virulentă și poate provoca forme mai puțin severe de Covid, ceea ce ar putea fi un semnal că pandemia se apropie de final.

Omicron ar putea anunța sfârșitul pandemiei?

Potrivit The Sydney Morning Herald, experții au așteptat această nouă variantă de coronavirus care este mai infecțioasă, dar mai puțin virulentă, ceea ce înseamnă că se poate răspândi repede, dar duce la cazuri mai puțin severe, și că nu se deosebește de o răceală obișnuită.

„Teoria spune că, dacă o tulpină mai puțin virulentă devine dominantă, mai mulți oameni vor fi infectați, dar mai puțini vor fi grav bolnavi', citat din The Sydney Morning Herald. „Virusul, deși este încă o problemă, devine și el o parte a soluției; Fiecare persoană care se recuperează dintr-un caz ușor are o imunitate mai mare împotriva infecțiilor viitoare decât oferă oricare dintre vaccinurile actuale.'

Acesta ar fi primul semn că viitoarele focare de COVID-19 ar putea pune mai puțină presiune asupra sistemelor de asistență medicală și spitalicească, schimbând în esență lumea într-una în care trebuie să trăim cu virusul.

Bill Gates. co-fondatorului imperiului Microsoft a declarat că pandemia de COVID-19 se va termina în 2022, în ciuda apariției variantei Omicron

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 și gripă în fiecare toamnă', a spus el.

Sursa: aici

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate