Dieta care poate rezolva problemele legate de fertilitate

Dieta care poate rezolva problemele legate de fertilitate

Tot mai multe femei se confruntă cu probleme legate de fertitate, iar specialiștii sunt de părere că dieta joacă un rol important în rezolvarea acestora.

Sindromul ovarelor polichistice este o problemă care influențează fertilitatea femeilor. Acest sindrom nu numai că le răpește femeilor posibilitatea de a-și ține copiii în brațe, ci le cauzează o mulțime de alte probleme. Printre acestea se numără apariția acneei, acumularea kilogramelor în plus, dar și posiblitatea de a dezvolta boli cronice ca diabetul sau afecțiunile cardiace.

Sindromul ovarelor polichistice este caracterizat printr-un dezechilibru hormonal, care presupune prezența mai multor chisturi la nivelul ovarelor. Pe lângă acest lucru, persoanele care se luptă cu acest sindrom se afla în situația de a avea un ciclu menstrual neregulat.  Din cauza acestui sindrom, organismul feminin devine rezistent la insulină, ceea ce împiedică eliminarea sângelui din corp și favorizează apariția diabetului zaharat, potrivit independent.co.uk.

Chiar dacă simptomele variază în funcție de fiecare femeie în parte, aceasta sunt sfătuite să adopte un regim de viață sănătos, care poate împiedica complicațiile generate de acest sindrom.  De-a lungul timpului au circulat mai multe diete care promiteau să rezolve problemele legate de acest sindrom. În timp ce anumiți medici le sfătuiau pe femei să devină vegetariene, alții le spuneau să renunțe doar la carbohidrați, motiv pentru care au apărut și destul de multe confuzii legate de acest subiect.

Pentru a lămuri această problemă, cercetătorii au descoperit că dieta care poate rezolva problemele legate de fertiliate este la bază foarte simplă. Mai exact, medicii recomandă 3 mese pe zi și, dacă este necesar, pot fi adăugate și câteva gustări, cu condiția ca acestea să fie sănătoase și să aibă un număr mic de calorii. Mesele ar trebui să fie bogate în legume și fructe, carne slabă, lactate degresate și să ocolească produsele care conțin grăsimi sau cantități mari de zahăr. Acest regim poate reduce efectele sindromului ovarelor polichistice și asta pentru că stimulează organismul să răspundă la insulină. În acest mod, organismul va funcționa în parametrii normali, iar fertilitatea nu va mai reprezenta o problemă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

3 soluții naturale care cresc șansele să rămâi însărcinată și îți îmbunătățesc fertilitatea

Hipotiroidismul poate duce la infertilitate

Cele mai frecvente cauze de infertilitate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate