Diabet. Dieta care ar putea ERADICA diabetul mortal de tip 2

A avea o alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru toată lumea, dar este și mai important dacă suferiți de diabet. Diabeticii trebuie să se uite îndeaproape la numărul de carbohidrați din dieta lor atunci când își planifică mesele, dar un studiu a găsit cel mai bun model pentru diabeticii de tip 2.

Cu diabetul de tip 1, pancreasul unei persoane nu produce insulină. În tipul 2, celulele din organism devin rezistente la insulină, așa că este necesară o cantitate mai mare pentru a menține nivelul de glucoză din sânge într-un interval normal.

Dacă sunteți diabetic, este important să vă consultați întotdeauna medicul de familie dacă aveți de gând să vă schimbați dieta sau stilul de viață.

Experții au descoperit acum că postul intermitent ar putea ajuta la controlare și chiar eradicarea diabetului de tip 2. Acest tip de dietă a crescut în popularitate, deoarece este considerat mai puțin dificil decât urmărirea constantă a ceea ce mănânci.

Mai degrabă, este nevoie doar de motivație pentru a evita mâncarea pentru o perioadă de timp, de exemplu între orele 18:00 și până la prânz a doua zi. Postul intermitent este, de asemenea, prezentat ca o îmbunătățire a sănătății, cum ar fi tensiunea arterială și colesterolul.

Din cauza așa-numitei ușurințe a dietei, experții spun că postul intermitent ar putea funcționa pentru persoanele cu diabet de tip 2. Scriind în Clinical Diabetes and Endocrinology, autorii au analizat baze de date pentru articole, studii clinice și serii de cazuri legate de diabetul de tip 2 și postul intermitent.

Ei au descoperit că această dietă ar putea îmbunătăți caracteristicile cheie ale diabetului de tip 2 cu care oamenii se luptă de obicei. Experții au spus că postul intermitent ar putea ajuta diabeticii de tip 2 să-și reducă greutatea corporală și să-și scadă nivelul de leptină.

Studiile au descoperit că o dietă săracă în carbohidrați și grăsimi poate reduce viteza cu care este eliberată leptina. Persoanele care se luptă cu diabetul de tip 2 au de obicei niveluri crescute de leptina, ceea ce, la rândul său, ar putea însemna că devin rezistenți la acesta. De obicei, au și niveluri ridicate de adiponectină, care de obicei combate diabetul și inflamația.

„Unele studii au descoperit că pacienții au putut să-și inverseze nevoia de terapie cu insulină în timpul protocoalelor terapeutice de post intermitent, sub supravegherea medicului lor', au spus experții.

Ei au citat un studiu de caz în care trei persoane cu diabet au fost urmărite timp de câteva luni după ce au început postul intermitent. Versiunea lor de post intermitent a implicat trei posturi de 24 de ore pe săptămână.

S-a constatat că participanții aveau niveluri reduse de glucoză în sânge și toți trei au pierdut în greutate și au reușit să înceteze utilizarea insulinei în termen de o lună de la începerea dietei.

Cei trei participanți au spus că au găsit dieta ușor de tolerat și niciunul dintre ei nu a ales să oprească dieta.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate