Delicii inedite pe bază de soia

Delicii inedite pe bază de soia

Voi ce produse alimentare preferați în post? Postul este o perioadă a restricțiilor de tot felul, cu toate astea, nu puțini sunt cei care decid să-l respecte ca la carte de când începe până se sfârșește. Din păcate, există, însă, riscul ca cei care țin post să mănânce… fără să se hrănească. Așa că, adesea, ies purificați spiritual din post, dar cu grave carențe vitaminice și minerale.

Soia este un produs gustos și hrănitor, care poate fi preparat în felurite moduri. Din dorința de a afla mai multe despre soia, în cadrul noii ediții a evenimentului #povestiurbane am invitat câțiva specialiști de la INEDIT – bunătăți din soia care să ne vorbească, printre altele, despre beneficiile ei, despre modul de preparare și despre forma de prezentare.

Soia previne cancerul de sân

Proteina de soia, prelucrată corect, oferă corpului toţi aminoacizii esenţiali. Fiind o sursă bogată în antioxidanţi, ea protejează vasele sanguine, previne ruperea arterelor şi reduce incidenţa bolilor de inimă şi hipertensiunea şi întăreşte sistemul imunitar.

Consumul de soia scade nivelul de colesterol şi, datorită betacarotenului (provitamina A) pe care îl conţine, s-a demonstrat că previne cancerul de sân. Este o sursă la fel de importantă de energie şi combate atrofierea muşchilor şi îmbătrânirea pielii.

Boabele de soia fac posibile toate aceste lucruri prin conţinutul lor ridicat de acizi graşi omega 3, acid alfa-linoleic, acizi graşi omega 6, proteine, fibre, minerale, vitamine (A, B2, B5, B6, C, D, E), acizi graşi nesaturaţi (care înlocuiesc colesterolul nociv). Astfel, conţinutul unui bob de soia se distribuie în 40% proteine, 20% grăsimi, 20% acizi, 10% apă, 5% celuloză şi 5% reziduuri minerale.

Soia mai conţine şi isoflavoni, compuşi ce inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și ajută la prevenirea bolilor de inimă. Datorită conţinutului bogat în calciu, soia ajută la prevenirea osteoporozei, iar produsele din soia fermentate au efecte probiotice, care ajută la menţinerea sănătăţii intestinelor.

Delicii inedite pe bază de soia

Ritmul de viaţă agitat impune nevoia unei alimentaţii echilibrate. Astfel, produsele din soia şi cele vegetariene, în general, au cunoscut, în scurt timp, un real succes de piaţă iar calităţile lor nutritive au devenit din ce în ce mai căutate şi apreciate. Toate produsele Inedit sunt vegetale, ideale pentru vegetarieni, post și nu numai. Dintre acestea, amintim: pasta de tofu, batoanele de tofu, tofu în saramură, maioneză vegetală, soia texturată, pateul vegetal, crochetele vegetale, sosul din soia, crenvurștii vegetali, băuturile din soia

Procesul de fabricație a acestor produse se bazează pe prelucrarea corectă și de calitate a bobului de soia și combinarea lui cu alte ingrediente și condimente atent selecționate. Foarte important: Nu conțin conservanți.

Vă așteptăm, așadar, marti, 10 decembrie 2019, cu începere de la ora 18.30, la o nouă ediție a #povestilorurbane, ca să vorbim despre beneficiile pe care consumul de produse din soia le aduce organismului. Evenimentul are loc la cafeneaua Starbucks din Veranda Mall.

Detalii despre înscrierea la eveniment, AICI

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate