Declarația lui Raed Arafat referitoare la „reţeta naturistă a vaccinului antigripal” recomandată de Olivia Steer: “Nu e suficient să fii o persoană cunoscută”

Raed-Arafat, replica pentru Olivia Steer

De-a lungul anilor, Olivia Steer a luptat împotriva vaccinurilor. Vedeta este de părere că un stil de viață sănătos este arma împotriva bolilor.

În timp ce autăritățile au declarat epidemie de gripă în România și i-au îndemnat pe oameni să se vaccineze, Olivia Steer a publicat pe pagina personală de Facebook o rețetă naturistă pe care o consideră o alternativă la vaccinul antigripal.

Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se…

Publicată de Olivia Steer pe Sâmbătă, 2 februarie 2019

 

Recent, Raed Arafat a reacţionat după declarațiile soției lui Andi Moisescu.

“Sunt iresponsabile, nu se bazează pe nimic ştiinţific când vii şi recomanzi usturoi şi ceapă pentru prevenirea gripei. Da, sunt alimente care sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că previn gripa, cum previne vaccinul.

Vaccinul duce la crearea unor anticorpi care combat virusul când intră în corpul uman. Usturoiul şi ceapa nu fac aşa ceva. Şi dacă cineva pretinde că ele fac aşa ceva, trebuie să probeze acest lucru ştiinţific. Nu e suficient să fii o persoană cunoscută public şi înseamnă că orice zici, e corect. Deci, trebuie să ai probe, trebuie să ai justificări, trebuie să ai argument.

În momentul în care nu se mai vaccinează oamenii şi în momentul în care majoritatea populaţiei nu se mai vaccinează, atunci încep să apară epidemiile grave şi încept să apară decesele într-un număr foarte mare. Vaccinurile, până acum, au salvat sute de mii de vieţi şi au prevenit milioane de îmbolnăviri, de foarte multe boli.

Cine vine şi spune că vaccinurile nu sunt bune, înseamnă că el sau ea, neagă evidenţa de sute de ani, de peste o sută de ani, care arată diferenţa dintre când nu erau vaccinurile şi acum, când sunt vaccinurile. Vaccinul poate preveni o îmbolnăvire gravă. Chiar dacă te vaccinezi şi totuşi răceşti sau faci o formă de răceală mai uşoară, este mult mai bine decât să faci gripă în forma sa agravată şi să ajungi, într-adevăr, să fii internat, să fii pus în terapie intensivă şi poţi să îţi pierzi viaţa. Deci, vaccinul are un efect de prevenire dovedit ştiinţific şi trebuie acest lucru să fie luat în considerare”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii Star Magazin' de la Antena Stars.

 

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului