De ce sunt importanți acizii grași Omega 3 și Omega 6 pentru buna funcționare a organismului?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pe lângă vitamine și minerale, organismul are nevoie de o mulțime de alte substanțe pentru a funcționa la capacitate maximă. În această categorie pot fi integrați și acizii grași Omega 3 și Omega 6, aceștia fiind recomandați de către specialiști pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății.

Cu toate că organismul uman este construit astfel încât să reușească să producă singur substanțele care îi sunt necesare pentru o bună funcționare, există situații în care are nevoie de un ajutor suplimentar.

De ce sunt importanți acizii grași Omega 3 și Omega 6 pentru buna funcționare a organismului?

Acizii grași Omega 3 și Omega 6 nu pot fi produși în mod natural de către organism, motiv pentru care este foarte important să îi luăm din surse externe, mai exact din alimentație și suplimente. Invitată în emisiunea “Lifestyle sănătos”, difuzată în fiecare luni, începând cu ora 16, pe pagina de facebook și pe site-ul Revistei Avantaje, medicul Olivia Timnea a explicat de ce sunt importanți acizii grași Omega 3 și Omega 6 pentru organism și cum ar trebui administrați.

“Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru organismul nostru pentru că ei nu sunt produși, în mod special Omega 3 și Omega 6, de către organism. Organismul nostru nu produce astfel de acizi grași, produce doar acizii grași de tip Omega 9 și atunci normal este să îi luăm din alimente și din suplimente. Este foarte important atât pentru organism, pentru aparatul cardiovascular, pentru aparatul respirator, pentru aparatul metabolic și aici mă opresc la colesterol, trigliceride, important pentru procesele cognitive, respectiv învățare, memorie și tot ceea ce este legat de acest subiect. Este bine să fie făcute niște investigații biochimice după care se recomandă o schemă terapeutică de suplimente care nu pot face rău, doar ajută organismul pentru a obține o mai bună performanță, în cazul acesta o performanță intelectuală, este vorba și despre performanța sportivă, este vorba și despre performanța și calitatea vieții de zi cu zi, pentru că până la urmă, acești acizi grași ne ajută pe toți să trecem de momentele zilei”, a spus Olivia Timnea.

Când ar trebui administrați acizii grași Omega 3 și Omega 6?

“Acizii grași pot fi administrați chiar din copilărie. La copiii foarte mici, atunci când începe diversificarea, care se poate întâmpla la 4-6 luni, depinde de tipul de alăptare cu care copilul este obișnuit. De asemenea, în anumite procese importante de dezvoltare, după 4-6 ani, există mai multe forme, forma lichidă, forma de capsule masticabile”, este de părere Olivia Timnea.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea declarația medicului Olivia Timnea.

Foto: captură video

Citește și:

Care sunt alimentele care au conținut bogat de acizii grași Omega 3? Nu ar trebui să îți lipsească din casă

Ce regim alimentar trebuie urmat după operația de micșorare a stomacului?

Care este vârsta la care pielea începe să îmbătrânească, iar rezervele de colagen încep să scadă? Răspunsul medicilor este surprizător

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos