Care este vârsta la care pielea începe să îmbătrânească, iar rezervele de colagen încep să scadă? Răspunsul medicilor este surprizător

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Odată cu înaintarea în vârstă pielea își pierde elasticitatea, iar încă din tinerețe încep să apară primele riduri. Așadar, este foarte importantă îngrijirea și hidratarea pielii încă de la 20 de ani, pentru a preveni pe cât este posibil apariția liniilor inestetice.

Invitată în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a Revistei Avantaje, medicul Olivia Timnea a explicat care este importanța aportului de la colagen în organism, pentru ca pielea să rămână fermă, dar și pentru prevenirea apariției unor afecțiuni grave la nivelul articulațiilor.

Care este vârsta la care pielea începe să îmbătrânească

Medicul a spus de asemenea și care este vârsta la care rezerva de colagen este cel mai bine valorificată, dar și când nivelul acestei substanțe începe să scadă în corpul nostru.

„25 de ani este vârsta la care nivelul de colagen este maxim și de unde poate începe să scadă. Deja de la 25 de ani, de la primul rid pe care îl observăm la nivelul feței, trebuie să ne gândim că pricipalul vinovat al apariției ridurilui respectiv este colagenul. Este un proces care începe să scadă lent. Din păcate așa este, asta este viața.

Vârsta este un factor. Peste 50 de ani, scad rezervele de colagen scad într-un ritm galopant,' a explicat medicul Olivia Timnea, pentru Revista Avantaje.

Foto: captură video, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Colagenul, substanța minune pentru organismul nostru! Întinerește pielea, ajută mușchii și articulațiile. De ce este bine să o consumăm în fiecare zi?

Sănătatea vaginului, puternic afectată de stres și de tulburările emoționale. Ce boli pot să se dezvolte?

Care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale și cum se tratează această afecțiune? Fiecare femeie trebuie să știe asta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos