De ce nu își lăsa Steve Jobs copiii să se atingă de iPad

steve-jobs

Eşti curios să afli de ce marele Steve Jobs, inventatorul celebrului iPad, le-a interzis în urmă cu câţiva ani copiilor săi să întrebuinţeze acest gadget?

Steve Jobs

Conform New York Times, Steve Jobs a fost întrebat de către un reporter dacă cei mici iubesc noua lui creaţie, iar acesta ar fi răspuns că ai săi copii nu folosesc acest gen de aparatură. Această decizie a fost luată de către familia Jobs pentru a-i proteja pe micuţi de lumea tehnologiei, pentru a avea o copilărie normală, ancorată într-un sistem tradiţional de educaţie.

De asemenea, Jobs a mai specificat că în zona Silicon Valley a devenit un obicei ca persoane în funcţie de conducere dar şi inginerii IT să ia această decizie de a-şi feri copiii de tehnologia mult întrebuinţată de către adulţi. Astfel că, aceşti părinţi au ales să opteze ca odraslele lor să studieze la şcoli care mergeau pe sistemul de învăţământ clasic.

Citeşte şi Pericolul neștiut din spatele telefonul mobil. Sfaturile care îți salvează sănătatea

De ce li s-a interzis copiilor să utilizeze gadgeturile

Potrivit altarulcredintei.md, un director al unei companii de renume în domeniul tehnologiei a ţinut şi el să justifice de ce majoritatea persoanelor care lucrează în acest sector de piaţă au ales la rândul lor să îi ferească pe juniori de noile gadgeturi apărute pe piaţă.

  • Adulţii din domeniul tehnologiei au văzut că aceste unelte de divertisment au efecte negative asupra lor şi s-au gândit că acest lucru denotă că şi asupra copiilor vor avea efecte nedorite;
  • Copiii din cauza folosirii în exces a acestor aparate sofisticate (iPad, Iphone) ar putea dobândi următoarele probleme: anxietate, dificultăţi de comunicare, afecţiuni fizice, dureri de cap sau de ochi.

Aşadar pentru copii este indicat ca părinţii să mizeze mai mult pe metodele clasice de divertisment ale micuţilor: ieşitul în parc, mersul la locul de joacă, sportul în aer liber, plimbările în natură, înotul şi multe altele.

Conform wikipedia.org, Steve Jobs a fost cofondatorul și CEO-ul firmei Apple dar și CEO al firmei Pixar, până ce acest studio de animație a fost preluat de Disney. Steve Jobs a murit la data de 5 octombrie 2011, la varsta de 56 de ani, de cancer pancreatic.

Citeşte şi Copiii și gadgeturile

Sursa foto: libertatea.ro

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse